You Are Here: Home » ΑΡΘΡΑ - ΓΝΩΜΕΣ » Μωραίνει ο ..Λαός ον βούλεται απoλέσει

Μωραίνει ο ..Λαός ον βούλεται απoλέσει

Μωραίνει ο ..Λαός ον βούλεται απoλέσει

Του Γιώργου Mαθιουδάκη MD, PhD – Διευθυντή Πνευμονολογικής Κλινικής Νοσοκομείου Νικαίας Πειραιώς

geoamath@otenet.gr.. ‘Οσο και αν καμώνονται ότι δεν το βλέπουν, ο Ελληνικός Λαός, με τον τρόπο που αρτίωσε το εκλογικό αποτέλεσμα “συνταξιοδότησε” το παρόν πολιτικό προσωπικό, μαζί με τις κακιές του συνήθειες:

-Να ζητάει από τους πολίτες ψήφους, χωρίς προηγούμενη απολογία πεπραγμένων και ειλικρινή λογοδοσία. Να απλοποιεί, δηλαδή, την εκλογοαπολογιστική διαδικασία σε εσπευσμένη, με συνοπτικές διαδικασίες, επανεκλογή.

-Να διαιωνίζει την παραμονή του στο πολιτικό προσκήνιο, εκτοξεύοντας τρομοκρατικά διλήμματα σε κάθε προεκλογική αναμέτρηση.

-Να εξαντλεί κάθε προεκλογική περίοδο σε “σπαρακτικά μονόπρακτα”, στη τηλεόραση ή το μπαλκόνι, αντί να ασκείται στο άθλημα του διαλόγου, της αντιπαράθεσης επιχειρημάτων, λόγων, προγραμμάτων.

Με την ετυμηγορία του ο Λαός χλευάζει το θίασο. Όχι μόνο πετσόκοψε την αλαζονεία τους, αλλά τους έθεσε μπροστά στις αδεξιότητές τους: Αφού εξουδετέρωσε ένα μεγάλο μέρος από αυτούς, καταψηφίζοντάς τους, διέταξε κατά τέτοιον τρόπο τους υπόλοιπους, ώστε να μη δύνανται να σχηματίσουν Κυβέρνηση παλιάς κοπής: Δηλαδή εξοικειωμένη με τη συντήρηση πελατειακού κράτους, προσανατολισμένη στην εξυπηρέτηση αλλότριων συμφερόντων, συνεπή στην αέναη σύναψη δανείων που μετατρέπονται αμέσως σε ιδιωτική περιουσία και δομημένη, έτσι, ώστε να αγνοεί το Λαό και τις ανάγκες του.

Κοντολογίς, τους ζητάει να αποσυρθούν όλοι και να διευκολυνθεί ο Λαός σε πλήρη ανανέωση του πολιτικού προσωπικού με άλλους, αφοσιωμένους στην υπηρέτηση των συμφερόντων του και στρατευμένους στην εδραίωση της δικαιοσύνης, της αξιοκρατίας, της ισοπολιτείας, στο σεβασμό του Συντάγματος. Να επανεκκινήσουν την Ανάπτυξη και να εγκαταλείψουν τις πολιτικές λιτότητας και περικοπών, προς συγκέντρωση κεφαλαίων που τα εγκολπώνονται αμέσως τραπεζικά συγκροτήματα και επιχειρηματικά μεγαθήρια Διότι με αυτό τον τρόπο, μόνο μπορεί να ενσαρκωθεί η πολυπόθητη και πομπωδώς αναγγελλόμενη, αλλά σταθερά αναβαλλόμενη, εθνική αναγέννηση.

 

 

 

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı