You Are Here: Home » ΒΟΥΛΗ-ΚΟΜΜΑΤΑ » Μποϊκοτάζ στα τουρκικά προϊόντα πρότεινε ο Κυριάκος Βελόπουλος

Μποϊκοτάζ στα τουρκικά προϊόντα πρότεινε ο Κυριάκος Βελόπουλος

Μποϊκοτάζ στα τουρκικά προϊόντα πρότεινε ο Κυριάκος Βελόπουλος

Ο πρόεδρος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ μιλώντας στη Βουλή για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών αποκάλυψε με στοιχεία ότι  κατά τη περίοδο 2015-2018 η τότε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ απέδωσε την ελληνική ιθαγένεια σε 192.000 αιτούντες μετανάστες.

«Το 2018 επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ  εγγράφηκαν  192.000 στους εκλογικούς καταλόγους. Δηλαδή το 3% του εκλογικού σώματος. Αυτό όμως παραβιάζει την εκλογική διαδικασία».

Ζήτησε να αυστηροποιηθούν οι προϋποθέσεις κάτω από τις οποίες χορηγείται η ελληνική ιθαγένεια αναφέροντας πως σε ευρωπαϊκές χώρες, Γερμανία, Αγγλία, Γαλλία, Ελβετία απαιτείται η γνώση της γλώσσας και ιστορίας.

«Άρθρο 41 για την ιθαγένεια – αναστέλλεται ο όρος για την γνώση της ελληνικής γλώσσας. Δηλαδή θα μπαίνει ο καθένας στη χώρα και εσείς θα του δίνετε το δικαίωμα στην ιθαγένεια. Μα το γένος δεν δίνεται. Είναι η ρίζα. Σε άλλες χώρες ζητείται γνώση της γλώσσας, της ιστορίας, λευκό ποινικό μητρώο, γνώση του τρόπου ζωής και επιπλέον δίνονται εξετάσεις».

Ο κ. Βελόπουλος πρότεινε σε όλα τα κόμματα να συμφωνήσουν σε μποϊκοτάζ τουρκικών προϊόντων.  Ανέφερε χαρακτηριστικά πως το  barcode  των τουρκικών προϊόντων ξεκινά  με τα ψηφία 869.

«Το λέω από το βήμα της βουλής. Οι πολίτες να μην αγοράζουν προϊόντα που ο κωδικός τους στο bar code αρχίζει από 869 – είναι τουρκικά προϊόντα».

Ανέφερε πως η Τουρκία έχει συγκεκριμένο σχέδιο το οποίο θα ενεργοποιεί κατά φάσεις εναντίον της Ελλάδας και επεσήμανε στην κυβέρνηση την ανάγκη να λάβει σειρά μέτρων για να εμποδίσει τους λαθρομετανάστες που στέλνει η Τουρκία στα νησιά.

«Εφαρμόζετε προτάσεις δικές μας αλά καρτ. Σήμερα ο κ. Πέτσας μίλησε για ακατοίκητα νησιά. Αν θέλετε να λύσετε το πρόβλημα πηγαίνετε τους στα ακατοίκητα νησιά, κλείστε τις ΜΚΟ, κόψτε τα επιδόματα. Ξέρουμε ότι θα τα κάνετε. Και θα τα κάνετε γιατί έρχονται χιλιάδες άλλοι».

Πρότεινε μάλιστα ειδικότερα στην κυβέρνηση να ερευνήσει τη χρήση μηχανισμών ηχητικής παρεμβολής ώστε να είναι πιο εύκολο το pushback στο Αιγαίο.

«Είναι μηχάνημα μεγάλης απόδοσης και χρησιμοποιείται από το ναυτικό. Προκαλεί ηχορύπανση. Ο ήχος είναι ενοχλητικός και αποφεύγεις να πας εκεί απ΄ όπου προέρχεται. Το κάνουν πολλές χώρες. Πάρτε το και δώστε το στο λιμενικό και δεν θα έρχονται με τις βάρκες».

 

 

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı