You Are Here: Home » Κεντρικα Νεα » Μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη

Μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη

Μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη

Την παρέμβαση του εισαγγελέα τη θεωρώ, όχι απλώς επιβεβλημένη αλλά κι αυτονόητη. Οι εταιρείες δημοσκοπήσεων που ζητούν δημοσίως – κατόπιν εορτής, κατόπιν εκλογικού αποτελέσματος – συγγνώμη από τον ελληνικό λαό επειδή έπεσαν για…. άλλη μια φορά έξω στα δημοσκοπικά τους ευρήματα και εκτιμήσεις, δεν είναι ούτε αφελείς, ούτε ανεπαρκείς, όπως θέλουν να νομίζουμε και όλη αυτή η δήθεν αναγνώριση της επιπόλαιης καταγραφής των τάσεων του εκλογικού σώματος είναι επίπλαστη. Δεν πείθει.

Σε αγαστή συνεργασία με τον δικομματισμό και αποδεχόμενες να θυσιάσουν σε άλλη μια εκλογική αναμέτρηση την εγκυρότητά τους –  με το αζημίωτο βεβαίως – έστησαν πάλι το δίλημμα που ενισχύει το γνωστό δίπολο που κάνει τους πολίτες μπαλάκι του πινγκ-πονγκ και τους μετατρέπει σε αυτόχειρες. Ως στυγνοί επαγγελματίες πήραν την εντολή και απλώς την εξετέλεσαν. Ποιος ήταν ο σκοπός; Η αφαίμαξη των μικρότερων “παιχτών” της πολιτικής σκακιέρας και το επέτυχαν. Τουλάχιστον, οφείλουμε να αναγνωρίσουμε την ικανότητά τους να μας “ψήνουν”, να μας παγιδεύουν ξανά και ξανά (όσοι, τέλος πάντων παγιδευτήκαμε). Τους βγάζουμε το καπέλο για τη μαεστρία τους και την επίτευξη του στόχου που δεν ήταν άλλος από την επικράτηση του δικομματισμού που κρατά στη μέγγενη τον μη σκεπτόμενο πολίτη ο οποίος θεωρεί μοιραία την κακή του μοίρα και νιώθει ανήμπορος να την αλλάξει. Είναι μια εικονική πραγματικότητα που τη διαμορφώνουν από κοινού, οι κυρίαρχοι του παιχνιδιού, τα δύο μεγάλα κόμματα και οι εταιρείες που εντέλλονται να βάλουν στο τριπάκι τον ελληνικό λαό να… σπεύσει στην κάλπη γιατί ο κίνδυνος να επικρατήσει η χειρότερη λύση είναι ορατός. Ετσι φορτώνουν τον ευκολόπιστο ψηφοφόρο με ενοχικά και φοβικά σύνδρομα και τον οδηγούν πίσω από το παραβάν για να… σώσει την πατρίδα από τον κακό τον λύκο. Ο καημένος ο πολίτης που μπορεί να έχει κορνιζάρει πτυχία και μεταπτυχιακά, γίνεται έρμαιο, άβουλο ον και σύρεται, δήθεν οικεία βουλήσει, μέχρι να τον χώσουν πάλι στον λαβύρινθο με τους καθρέφτες.

Μιλάμε για ωμή παρέμβαση, για εξόφθαλμη χειραγώγηση του εκλογικού σώματος και τον λόγο οφείλει να έχει η δικαιοσύνη. Οσο για τους δημοσκόπους που θυμίζουν το γνωστό παραμύθι με τον ψεύτη βοσκό, μάλλον θα πρέπει να αλλάξουν επάγγελμα γιατί αυτή τη φορά ο λύκος ήρθε και έφαγε όλα τα πρόβατα.

Νάνσυ Αλευρά

 

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı