You Are Here: Home » ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΚΟΣΜΙΚΑ » Μεσογειακή διατροφή ως παράγων υγείας και οικονομικής ανάπτυξης»

Μεσογειακή διατροφή ως παράγων υγείας και οικονομικής ανάπτυξης»

Μεσογειακή διατροφή ως παράγων υγείας και οικονομικής ανάπτυξης»

Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε η Hμερίδα με θέμα «Μεσογειακή διατροφή ως παράγων υγείας και οικονομικής ανάπτυξης» από τον Όμιλο για την UNESCO Νομού Πειραιώς και Νήσων σε συνεργασία με το Μανιατάκειο Ίδρυμα και το τμήμα Διατροφολογίας του New York College, στο Δημαρχείο Νίκαιας πριν από λίγες ημέρες.

Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μία σειρά από έρευνες και τοποθετήσεις γύρω από την μεσογειακή διατροφή με την Kρητική πατροπαράδοτη κουζίνα να βρίσκεται στο επίκεντρο των ομιλιών. Ο όρος «Μεσογειακή Διατροφή» εκφράζει τη διατροφή των λαών της λεκάνης της Μεσογείου και είναι συνώνυμος με την υγιεινή διατροφή, τη μακροζωία και τα χαμηλά ποσοστά εμφραγμάτων και καρκίνου. Κυρίαρχο ρόλο έχουν το ελαιόλαδο, τα φρέσκα φρούτα, τα λαχανικά και τα άγρια χόρτα, τα όσπρια, τα ψάρια, το κόκκινο κρασί με μέτρο και η μικρή κατανάλωση κόκκινου κρέατος και ζωικών λιπών. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε επίσης στους τρόπους που μπορούν να μας οδηγήσουν σε ραγδαία ανάπτυξη μέσα από την παραγωγική εκμετάλλευση του πλούτου που μας προσφέρει η Ελληνική γη. Η Μεσογειακή Διατροφή ως πολιτισμικό αγαθό μπορεί να τεθεί στην υπηρεσία της οικονομικής ανάπτυξης, με τρόπο βέβαια που δεν ευτελίζει τον πολιτισμό αλλά τον αξιοποιεί.

Ανάμεσα στους εξέχοντες ομιλητές ήταν ο Δρ. Νίκος Κατσαρός, πρώην Πρόεδρος ΕΦΕΤ , η κα Βίκυ Ιγγλέζου Διευθύντρια του Μανιατακείου Ιδρύματος (παρουσία του Προέδρου του Ιδρύματος κ. Δημήτριου Μανιατάκη), ο κ. Αθανάσιος Νακάσης, Πρόεδρος Ελληνικού ICOMOS, Γραμματέας Ελληνικής και Διεθνούς Ομοσπονδίας Παγκρατίου Αθλήματος καθώς και ο Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Νομού Πειραιώς και Νήσων και Αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ομίλων Συλλόγων Κέντρων UNESCO (WFUCA) Υπεύθυνος για την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική κ. Ιωάννης Μαρωνίτης τόνισε στην ομιλία του «Η Ελληνική παραδοσιακή διατροφή έχει καθορίσει την διατροφή σε παγκόσμιο επίπεδο με τρανό παράδειγμα την πρόσφατη ανάδειξη της Μεσογειακής διατροφής ως Μνημείο Προφορικής και Άυλης Κληρονομιάς της UNESCO – ένα ιδιαίτερα σημαντικό γεγονός που οφείλεται εν πολλοίς στην συμβολή του Ομίλου UNESCO Πειραιά.»

Τέλος, παρουσία του Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας κ. Αναστασίου Νεράτζη,  του Δημάρχου Νίκαιας – Αγ. Ιωάννη Ρέντη κ. Γιώργου Ιωακειμίδη, του τ. Αντιπεριφερειάρχη ΕΣΠΑ κ. Λεωνίδα Αθανασιάδη, του Διευθυντή Υγειονομικών Υπηρεσιών του Ομίλου και Προέδρου της Ένωσης Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών Πειραιά κ. Νίκου Σιδηρόπουλου, της Πολιτικού κας Σκορδά, του Προέδρου Βετεράνων Προοδευτικής κ. Τάκη Καλούδη, Δημοτικών Συμβούλων καθώς και μελών του ΔΣ του Ομίλου μας παρουσιάστηκε παραδοσιακό κρητικό χορευτικό πρόγραμμα από τον Ελληνικό Παραδοσιακό Χορευτικό Όμιλο (ΕΛ.ΠΑ.ΧΟ) «Δικταίοι Καστρινοί» – Χορογράφος κ. Γιώργος Φραγκάκης.

 

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı