You Are Here: Home » Κεντρικα Νεα » Μεγάλη τιμή για την Κοκκινιά

Μεγάλη τιμή για την Κοκκινιά

Μεγάλη τιμή για την Κοκκινιά

Γενικός Γραμματέας στο Δίκτυο Μαρτυρικών Πόλεων ο Γιώργος Ιωακειμίδης

Δεκαπενταμελές Διοικητικό Συμβούλιο εξέλεξε το Δίκτυο Μαρτυρικών Πόλεων με τον Δήμαρχο Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη να εκλέγεται Γενικός Γραμματέας  με πρόεδρο τον Δήμαρχο Καλαβρύτων Θανάση. Σε δηλώσεις του ο κος Ιωακειμίδης, μίλησε για «μεγάλη τιμή για μια πόλη που δεν ξεχνά, τιμά το παρελθόν της και παλεύει να κρατήσει ζωντανή τη μνήμη σε βάρος της λήθης που κάποιοι επιδιώκουν».

Το Δίκτυο Μαρτυρικών Πόλεων ιδρύθηκε πριν από 19 χρόνια και σήμερα περιλαμβάνει 56 Δήμους και 53 χωριά σε ολόκληρη τη χώρα.
Ως Μαρτυρική πόλη ή χωριό χαρακτηρίζεται ο τόπος που κατά τη διάρκεια της κατοχής στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο υπέστη συγκλονιστικό ολοκαύτωμα και μεγάλη καταστροφή με εκτελέσεις κατοίκων του από τα Γερμανικά στρατεύματα κατοχής ή τον Ιταλικό, ή τον Βουλγαρικό στρατό.
Σκοπός του Δικτύου είναι η διατήρηση της Μνήμης, η ανάδειξη των Ολοκαυτωμάτων, η διεκδίκηση των οφειλομένων ακόμη γερμανικών αποζημιώσεων, αλλά και η καταδίκη του ναζισμού, η καταδίκη των πολέμων και η ανάδειξη μηνυμάτων φιλίας και συναδέλφωσης των λαών.
Η Νίκαια ήταν στα ιδρυτικά μέλη του Δικτύου, που υπεγράφη από τον τότε Δήμαρχο της πόλης Βασίλη Τράπαλη, λόγω της θηριωδίας των ναζί στο Μπλόκο της Κοκκινιάς στις 17 Αυγούστου 1944.

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı