You Are Here: Home » Κεντρικα Νεα » Λιμενεργάτες: “Για τα σάπια ρέλια ευθύνεται η COSCO”

Λιμενεργάτες: “Για τα σάπια ρέλια ευθύνεται η COSCO”

Λιμενεργάτες: “Για τα σάπια ρέλια ευθύνεται η COSCO”

Στάση εργασίας μετά το σοβαρό ατύχημα του συναδέλφου τους που έπεσε από ύψος 12 μέτρων πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στις προβλήτες της COSCO. Νωρίτερα πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Ναυτιλίας ενώ για τις 6 και μισή το απόγευμα έχουν προγραμματίσει Γενική Συνέλευση.

“Σήμερα που είναι παγκόσμια ημέρα υγιεινής και Ασφάλειας την “γιορτάζουμε” με ένα συνάδελφό μας να έχει σακατευτεί μετά από πτώση από 12 μέτρα ύψος, διότι το καράβι που εργαζόταν είχε σάπια ρέλια (προστατευτικά κάγκελα)” αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ενωση Εργαζομένων Διακίνησης Εμπορευματοκιβωτίων και προσθέτει: “Είναι ευθύνη της εργοδοσίας όλα αυτά τα χρόνια να γίνεται έλεγχος στα καράβια κάτι που όμως δεν συμβαίνει ΠΟΤΈ. Αυτό το νέο έγκλημα δεν θα είχε συμβεί αν η Cosco DPORT τηρούσε τα μέτρα υγιεινής και Ασφάλειας και δεν έστελνε τους εργαζόμενους σαν πρόβατα σε ΣΦΑΓΉ. Αλήθεια πόσες φορές έχουμε γλιτώσει από του χάρου τα δόντια; Δεν ήταν ούτε η κακιά στιγμή – ούτε παιχνίδι της μοίρας. Οι υπεύθυνοι έχουν ονοματεπώνυμο. Όλα αυτά τα χρόνια αγωνιζόμαστε για την προστασία της ζωής μας. Οι ζωές μας δεν είναι νούμερα, σαν αυτά που τους νοιάζουν και τους νοιάζει να αυξάνονται για να αυγατίζουν τα κέρδη τους με τον ιδρώτα μας και το αίμα μας. Απαιτούμε και αγωνιζόμαστε για να γυρνάμε σπίτια μας όπως ακριβώς φεύγουμε. Τα ψέμματα τελείωσαν. Εδώ και τώρα να εφαρμοστούν όλα τα μέτρα υγιεινής κι ασφάλειας για την προστασία της ζωής μας. Να αποδοθούν εδώ και τώρα οι ευθύνες για το νέο ατύχημα! Να μην υπάρξει άλλος συνάδελφος και άλλος εργαζόμενος τραυματισμένος”.

Η Ενωση ζητά να υπογραφεί εδώ και τώρα ΣΣΕ που να συμπεριλαμβάνει τις προσαυξήσεις των νυχτερινών, αργιών και ΣαββατοΚύριακων. να ενταχθούν όλοι οι εργαζόμενοι στα βαρέα και ανθυγιεινά ένσημα, να γίνουν όλοι οι εργαζόμενοι πλήρους απασχόλησης.

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı