You Are Here: Home » Κεντρικα Νεα » Κυριακή της Ορθοδοξίας με μνημόσυνο για τον Μακαριστό Καλλίνικο

Κυριακή της Ορθοδοξίας με μνημόσυνο για τον Μακαριστό Καλλίνικο

Κυριακή της Ορθοδοξίας με μνημόσυνο για τον Μακαριστό Καλλίνικο

Με τη δέουσα Εκκλησιαστική τάξη, λαμπρότητα και τη μεγαλοπρέπεια που αρμόζει στην ημέρα, τιμήθηκε η Κυριακή της Ορθοδοξίας στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Πειραιώς, Ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ.Σεραφείμ.

Προ της απολύσεως της Θείας Λειτουργίας του Μεγάλου Βασιλείου πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση των Ιερών Εικόνων και η ανάγνωση του Συνοδικού της Ορθοδοξίας.

Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ο  προϊστάμενος του Καθεδρικού Ναού Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π.Δανιήλ Ψωίνος, ανέγνωσε την σχετική με την ημέρα Ποιμαντορική Εγκύκλιο του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ.Σεραφείμ.

Επίσης, τελέστηκε το τριετές Ιερό Μνημόσυνο του μακαριστού γέροντος Μητροπολίτου Πειραιώς Καλλινίκου, ο οποίος «πέταξε στους ουρανούς, τους οποίους τόσο πολύ αγάπησε και για την δόξα των οποίων πολυειδώς και πολυτρόπως εργάστηκε», όπως χαρακτηριστικά είπε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.Σεραφείμ. Αναφερόμενος επιγραμματικά στο έργο του μακαριστού προκατόχου του την 28ετία που διαποίμανε την Ι.Μητρόπολη Πειραιώς, επεσήμανε πως «με το πύρινο πνεύμα του και την παφλάζουσα ποιμαντική σύνεση και αγάπη του… εργάστηκε ώστε η Μητρόπολή μας να έχει μία πνευματική πρωτοπορία και έναν εξόχως λειτουργικό, ποιμαντικό και ιεραποστολικό δυναμισμό».

Ευχαριστώντας και δοξάζοντας τον Πανάγιο Θεό «διότι μας χάρισε αυτόν τον υπέροχο εκκλησιαστικό άνδρα, ποιμένα αδαπάνητο και ποιμενάρχη σοφό και οιακοστρόφο που μας οδήγησε εις Χριστόν δια του Ευαγγελίου», ευχήθηκε ο Κύριος «να αναπαύει την ψυχή του γνησίου δούλου του».

Τέλος, ύστερα από απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση για τους συνανθρώπους μας που έχασαν τη ζωή τους στο τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών.

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı