You Are Here: Home » Κεντρικα Νεα » «Κούρεμα» στα δάνεια των εργαζομένων απαιτεί η ΠΟΕ ΟΤΑ

«Κούρεμα» στα δάνεια των εργαζομένων απαιτεί η ΠΟΕ ΟΤΑ

«Κούρεμα» στα δάνεια των εργαζομένων απαιτεί η ΠΟΕ ΟΤΑ

Προχωρά σε κινητοποιήσειςΤο «κούρεμα» των δανείων που έχουν σε όλα τα πιστωτικά ιδρύματα οι εργαζόμενοι των Ο.Τ.Α.  αποφάσισε να διεκδικήσει αγωνιστικά η Πανελλήνια Ομοσπονδία Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ήδη, με απόφασή του το Γενικό Συμβούλιο εξουσιοδότησε την Εκτελεστική Επιτροπή να προκηρύξει άμεσα Στάση Εργασίας και να προχωρήσουν οι εργαζόμενοι στους Ο.Τ.Α. σε συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας προς το Υπουργείο Οικονομικών και το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, ώστε να προωθηθούν ρυθμίσεις οι οποίες θα δίνουν ουσιαστική λύση στο πρόβλημα των δανειοληπτών.

Οπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της «είναι προφανές πως τα δάνεια που χορηγήθηκαν τα τελευταία χρόνια ελήφθησαν από τους εργαζόμενους των Ο.Τ.Α. υπό εντελώς διαφορετικές οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες. Κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί όταν πήγαινε στα γκισέ των τραπεζών την καταιγίδα των μέτρων που θα έρχονταν από το 2009 και η οποία απ’ ότι φαίνεται θα συνεχιστεί έως τουλάχιστον το 2015. Κανείς επίσης, δεν μπορούσε να προβλέψει πώς θα βρεθεί άνεργος.

Εξαιτίας των περικοπών στις αποδοχές των εργαζομένων τα δύο τελευταία χρόνια, η παρακράτηση που γίνεται από τους μισθούς για την αποπληρωμή δόσεων δανείων ξεπερνά σε πολλές περιπτώσεις το 70% του καταβαλλόμενου μηνιαίου ποσού. Γεγονός που έχει οδηγήσει σε αδιέξοδο εκατοντάδες οικογένειες, οι οποίες αδυνατούν πλέον να ανταπεξέλθουν στις καθημερινές τους ανάγκες και βιώνουν τη φτώχεια και την εξαθλίωση.

Τα μέτρα που έχουν ληφθεί έως σήμερα για τη διευκόλυνση των δανειοληπτών και μόνο από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων είναι απλά “ασπιρίνες”. Οι δε ιδιωτικές τράπεζες προβαίνουν σε δήθεν ρυθμίσεις, παρατείνοντας την αποπληρωμή των δανείων, κάτι που εν τέλει επιβαρύνει ακόμη περισσότερο τους δανειολήπτες (λόγων υψηλών τόκων), καθιστώντας τις δανειακές υποχρεώσεις “πέτρα στο λαιμό” τους».

Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. καλεί την ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών να προχωρήσει εδώ και τώρα σε μέτρα ουσίας και να δώσει στους δανειολήπτες εργαζόμενους στους Ο.Τ.Α. χώρο να… αναπνεύσουν.

 

 

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı