You Are Here: Home » ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ » Κορυδαλλός: Υπερσύγχρονο απορριμματοφόρο και κάδοι για βιοαπόβλητα

Κορυδαλλός: Υπερσύγχρονο απορριμματοφόρο και κάδοι για βιοαπόβλητα

Κορυδαλλός: Υπερσύγχρονο απορριμματοφόρο και κάδοι για βιοαπόβλητα

Ενα νέο υπερσύγχρονο απορριμματοφόρο καθώς και 120 καφέ κάδους για τη συλλογή οργανικών αποβλήτων (βιοαπόβλητα) παρέλαβε σήμερα από τον Περιφερειάρχη Αττικής ο Δήμαρχος Κορυδαλλού αναβαθμίζοντας ουσιαστικά τις υπηρεσίες ανακύκλωσης και διαχείρισης απορριμμάτων. Πρόκειται για τη πρώτη παράδοση, μιας και το επόμενο χρονικό διάστημα αναμένονται ακόμα 150 κάδοι που θα πυκνώσουν σε όλη την πόλη το δίκτυο περισυλλογής οικιακών βιοαποβλήτων.

Ταυτόχρονα, παρέλαβε 50 ειδικούς κάδους χωριστής συλλογής (μέταλλο – πλαστικό – χαρτί) της εταιρίας Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης οι οποίοι θα τοποθετηθούν σε δημόσια κτίρια και σχολικές εγκαταστάσεις.

Οι κάδοι βιοαποβλήτων θα τοποθετηθούν σε επιλεγμένα σημεία του Δήμου Κορυδαλλού όπου εκτιμάται ότι θα μεγιστοποιηθεί η συλλογή των βιοαποβλήτων που παράγονται από τα νοικοκυριά, τα καταστήματα της πόλης και κυρίως επιχειρήσεις εστίασης αλλά και Λαϊκές αγορές,  σήμερα εναποθέτονται μαζί με τα υπόλοιπα απορρίμματα επιβαρύνοντας, σοβαρά, το περιβάλλον και αυξάνοντας το οικονομικό κόστος για το Δήμο μας.

Τα βιοαπόβλητα είναι τα οργανικά απόβλητα κήπων, τα απορρίμματα τροφών και μαγειρείων από σπίτια, εστιατόρια, εγκαταστάσεις ομαδικών χώρων εστίασης και χώρων πωλήσεων λιανικής και τα συναφή απόβλητα από εγκαταστάσεις μεταποίησης τροφίμων (π.χ. μαγειρεμένο φαγητό, φρούτα, φλούδες και λαχανικά).

Ο Δήμος Κορυδαλλού μεταφέρει καθημερινά προς το ΧΥΤΑ περίπου 60 τόνους σύμμεικτα απορρίμματα από τους πράσινους κάδους,10 τόνους ανακυκλώσιμο υλικό από τους μπλε κάδους, 10 τόνοι μπάζα, ξύλα κλπ. Από αυτούς τους τόνους υπολογίζεται ότι το 40% μπορεί, με τη συνεργασία όλων, κατοίκων και Δήμου, να μετατραπεί σε εδαφοβελτιωτικό υλικό (λίπασμα) υψηλής ποιότητας , αρκεί απλά να μεταφερθούν σε ξεχωριστή σακούλα τα παραπάνω απορρίμματα στον καφέ κάδο.

Κατά την παράδοση του απορριμματοφόρου και των κάδων ο Δήμαρχος Κορυδαλλού Νίκος Χουρσαλάς εξέφρασε την ικανοποίησή του γιατί από σήμερα ο Δήμος εισέρχεται σε μία νέα φάση διαχείρισης των απορριμμάτων, πιο φιλική προς το περιβάλλον.

Συγκεκριμένα δήλωσε: «Η ανακύκλωση ειδικά, αλλά και το σύνολο των δράσεων που εντάσσονται στη κυκλική οικονομία με τα τεράστια οικονομικά και περιβαλλοντικά οφέλη είναι το μέλλον στο οποίο με πολύ χαρά εισερχόμαστε σήμερα. Ευχαριστώ, ιδιαίτερα, τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη, τους Αντιπεριφερειάρχες και το σύνολο των συνεργατών του για την εξαιρετική συνεργασία που έχουμε αναπτύξει προς όφελος του Δήμου Κορυδαλλού».

Κλείνοντας τόνισε ότι: «Είναι το πρώτο απορριμματοφόρο που ενισχύει το στόλο της καθαριότητας του Δήμου Κορυδαλλού μετά από 13  χρόνια. Χρειάζεται πολλή δουλειά για να φτάσουμε τα επιθυμητά επίπεδα καθαριότητας και συλλογής απορριμμάτων, σήμερα όμως γίνεται μία αρχή, ευελπιστώντας πολύ γρήγορα να αναβαθμίσουμε το σύνολο των μέσων που έχουν στη διάθεσή τους οι υπάλληλοι της καθαριότητας, ώστε να κερδίσουμε και αυτή τη μάχη».

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı