You Are Here: Home » Κεντρικα Νεα » Κερατσίνι: Παράνομο εργαστήριο απόψυξης και επεξεργασίας αλιευμάτων από αλλοδαπούς!

Κερατσίνι: Παράνομο εργαστήριο απόψυξης και επεξεργασίας αλιευμάτων από αλλοδαπούς!

Κερατσίνι: Παράνομο εργαστήριο απόψυξης και επεξεργασίας αλιευμάτων από αλλοδαπούς!

Πιάστηκαν να ξεπαγώνουν γαρίδες, καλαμάρια και θράψαλα που τα πωλούσαν ομοεθνείς τους ως φρέσκα στις γειτονιές – Πλήρης επιβεβαίωση παλαιότερου ρεπορτάζ της Εν Πειραιεί

Μετά από σχεδόν μια δεκαετία, επιβεβαιώνεται ρεπορτάζ της Εν Πειραιεί για το κύκλωμα των αλλοδαπών που ξεπάγωναν στο Κερατσίνι, κατεψυγμένα αλιεύματα και στη συνέχεια πλανόδιοι ομοεθνείς τους τα πωλούσαν ως νωπά και σε πολλές περιπτώσεις αλλοιωμένα, με τρίκυκλα στις γειτονιές του Πειραιά.

Σε αιφνιδιαστικό έλεγχο που έγινε σε σπίτι στο Κερατσίνι κτηνίατροι της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά, σε συνεργασία με τη Διϋπηρεσιακή Μονάδας Ελέγχου Αγοράς (ΔΙΜΕΑ) και παρουσία Εισαγγελέα και οργάνων της Ελληνικής Αστυνομίας, εντόπισαν πέντε αλλοδαπούς σε ταράτσα μονοκατοικίας, την ώρα που είχαν ξεπάγωναν τα αλιεύματα αγνώστου προελεύσεως σε κακές υγειονομικές συνθήκες.

Οι κτηνίατροι δέσμευσαν 155 κιλά κατεψυγμένα και αποψυγμένα αλιευτικά προϊόντα, με ενδείξεις επεξεργασίας, γαρίδες- καλαμάρια & θράψαλα, σε επαγγελματικούς καταψύκτες, οικιακό ψυγείο και κιβώτια φελιζόλ, για τα οποία δεν υπήρχαν τιμολόγια αγοράς.

Από τα 155 κιλά αλιευμάτων, μετά από λεπτομερή μακροσκοπικό έλεγχο, χαρακτηρίστηκαν κατάλληλα για βρώση περίπου 90 κιλά κατεψυγμένες γαρίδες και θράψαλα, τα οποία με τη σύμφωνη γνώμη της δικαστικού λειτουργού διατέθηκαν για τα ημερήσια συσσίτια των απόρων του Ναού Αγίου Παντελεήμωνος Δραπετσώνας. Τα 65 κιλά κρίθηκαν ακατάλληλα για βρώση και οδηγήθηκαν για καταστροφή.

Ελεγχοι για την πάταξη του παραεμπορίου νωπών αλιευμάτων έγιναν στην ίδια περιοχή και στις 18 Ιουνίου 2020, κατά τη διάρκεια των οποίων είχαν δεσμευτεί 200 κιλά νωπά αλιεύματα από πλανόδιους πωλητές και είχαν επιβληθεί πρόστιμα 4.000 €.

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı