You Are Here: Home » ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ » ΚΕΔΕ: Ανάκληση της ΚΥΑ για την απευθείας παραχώρηση της χρήσης αιγιαλού στους Δήμους

ΚΕΔΕ: Ανάκληση της ΚΥΑ για την απευθείας παραχώρηση της χρήσης αιγιαλού στους Δήμους

ΚΕΔΕ: Ανάκληση της ΚΥΑ για την απευθείας παραχώρηση της χρήσης αιγιαλού στους Δήμους

Την ανάκληση της υπό έκδοση κοινής υπουργικής απόφασης που αφορά στην απευθείας παραχώρηση της απλής χρήσης αιγιαλού στους δήμους για τo 2013, την παράταση ισχύος της προηγούμενης αντίστοιχης απόφασης μέχρι 31 Δεκεμβρίου και την άμεση έναρξη διαβούλευσης με συμμετοχή της ΚΕΔΕ για την έκδοση νέας ΚΥΑ, ζητά η ΚΕΔΕ.

Με δήλωσή του για το θέμα ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κώστας Ασκούνης τονίζει τα εξής:

H ΚΕΔΕ θεωρεί απαράδεκτη τη διαδικασία έκδοσης της ΚΥΑ για την παραχώρηση της απλής χρήσης αιγιαλού στους δήμους, δεδομένου ότι, αν και ξεκίνησε με πρωτοβουλία της, δεν υπήρξε η παραμικρή θεσμική ευαισθησία εκ μέρους του υπουργείου Οικονομικών για ένα, έστω, στοιχειώδη διάλογο με την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Θέλει δε να πιστεύει ότι δεν υποκρύπτει κάποια σκοπιμότητα η παράλειψη αυτή.

Να σημειωθεί ότι η υπό έκδοση ΚΥΑ δεν έχει σχέση με την προηγούμενη αφενός, ενώ ορίζεται ότι καταληκτική ημερομηνία ολοκλήρωσης των διαγωνιστικών διαδικασιών για την εκμετάλλευση κοινόχρηστων χώρων είναι η 31η Μαΐου. Αν δεν έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τη συγκεκριμένη ημερομηνία οι διαγωνιστικές διαδικασίες τότε ανακαλείται η παραχώρηση των αιγιαλών στους δήμους.

Με δεδομένου δε ότι δεν έχει υπογραφεί ακόμη η υπουργική απόφαση, αποκλείεται να έχουν ολοκληρωθεί οι διαγωνιστικές διαδικασίες μέχρι 31 Μαΐου. Επομένως, το ζήτημα που εγείρεται είναι κατά πόσο το υπουργείο Οικονομικών θέλει όντως να παραχωρήσει τις παραλίες στους δήμους, ή, αντίθετα αποσκοπεί στο να πάρει πίσω αυτήν την αρμοδιότητα.

Σε κάθε περίπτωση η ΚΕΔΕ ζητά απόσυρση της υπό έκδοση υπουργικής απόφασης και διαβούλευση πριν την έκδοσή της. Επίσης σε ότι αφορά την ολοκλήρωση των διαδικασιών να μην υπάρχει ο χρονικός περιορισμός της 31ης Μαΐου. Ο χρόνος παραχώρησης να οριστεί τουλάχιστον στη διετία και να πιστοποιούνται τα έσοδα με βάση αντικειμενικά στοιχεία.

 

 

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı