You Are Here: Home » Κεντρικα Νεα » Κατασχέθηκαν 40 κιλά καπνιστά λουκάνικα

Κατασχέθηκαν 40 κιλά καπνιστά λουκάνικα

Κατασχέθηκαν 40 κιλά καπνιστά λουκάνικα

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι έλεγχοι από μεικτά κλιμάκια της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά, σε σούπερ μάρκετ, λαϊκές αγορές και καταστήματα τροφίμων, με σκοπό την προστασία του καταναλωτή.

Τα μεικτά κλιμάκια αποτελούνται από κτηνιάτρους και γεωπόνους της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, επόπτες δημόσιας υγείας της Διεύθυνσης Υγειονομικού και Περιβαλλοντικού Ελέγχου και ελεγκτές της Διεύθυνσης Ανάπτυξης.

Από τους συνεχείς και εμπεριστατωμένους ελέγχους αποδεικνύεται ότι η πλειοψηφία των επιχειρήσεων που ελέγχονται τηρούν τους υγειονομικούς κανονισμούς, όμως σε αρκετές περιπτώσεις εντοπίζονται παραβάσεις που οδηγούν στη δέσμευση ή την κατάσχεση τροφίμων και στην επιβολή κυρώσεων στους παραβάτες.

Ενδεικτικά, σε ελέγχους που έγιναν τον Ιούνιο:

• Από ένα κατάστημα πώλησης τροφίμων κατασχέθηκε ποσότητα 40 κιλών καπνιστών λουκάνικων για ελλιπείς ενδείξεις και δεσμεύθηκαν 9 κιλά ζυμαρικών και 15 κιλά κονσέρβας κόκκινης πιπεριάς.

• Σε λαϊκή αγορά εντοπίστηκαν παραβάσεις όπως η έλλειψη σήμανσης προϊόντων επειδή είχαν αφαιρεθεί οι αρχικές συσκευασίες, η πώληση προϊόντων που δεν αναγράφονταν στις άδειες των επαγγελματιών, η πώληση επεξεργασμένων τροφίμων χωρίς να υπάρχει άδεια εργαστηρίου και άδεια έγκρισης για λαϊκές αγορές.

Σε όλες τις περιπτώσεις παραβάσεων συντάχθηκαν εκθέσεις ελέγχου και υποβλήθηκαν στις αντίστοιχες αρμόδιες υπηρεσίες για την επιβολή διοικητικών ή και ποινικών κυρώσεων.

 

 

 

 

 

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı