You Are Here: Home » Κεντρικα Νεα » Καπετάν Τσάκος: “Οι ναυτικοί μας εκδηλώνουν άγχος και υπερκόπωση”

Καπετάν Τσάκος: “Οι ναυτικοί μας εκδηλώνουν άγχος και υπερκόπωση”

Καπετάν Τσάκος: “Οι ναυτικοί μας εκδηλώνουν άγχος και υπερκόπωση”

Mayday για τη σωματική και ψυχική υγεία των πληρωμάτων που βρίσκονται εγκλωβισμένα στα πλοία λόγω κορωνοϊού εξέπεμψε χθες ο καπετάν Παναγιώτης Τσάκος μιλώντας στην εκδήλωση για τα 50 χρόνια του Ομίλου Εταιρειών “Τσάκος” η οποία ήταν αφιερωμένη στους Ελληνες ναυτικούς.

Οπως είπε, οι καπετάνιοι των πλοίων από την Ινδονησία, τη Βόρεια Θάλασσα, την Καραϊβική και άλλα μέρη του κόσμου, με ζωντανή διαδικτυακή σύνδεση ενημερώνουν για τα ανθρώπινα λάθη που οφείλονται στην υπερκόπωση και το άγχος των ναυτικών μας που έχουν υπερβεί κατά πολύ τα 6μηνα και παραμένουν για 14 μήνες πάνω στα πλοία, δηλαδή 8 μήνες επιπλέον. “Θα πρεπε να χουν γυρίσει σπίτια τους” τόνισε υποστηρίζοντας παράλληλα ότι “τα αεροπορικά εισιτήρια των 500 ευρώ κοστίζουν έως και 10 φορές περισσότερο. Κι όταν τα βρίσκουμε, αναβάλλονται οι πτήσεις και επομένως ο επαναπατρισμός των ναυτικών μας”.

Σε ερώτηση του συντάκτη της Εν Πειραιεί για τον αριθμό των εγκλωβισμένων ναυτικών του Ομίλου, ο καπετάν Τσάκος απάντησε πως ξεπερνούν τους 200, οι ναυτικοί Ελληνες και αλλοδαποί που έχουν υπερβεί τα 6μηνα.

Ωστόσο, πρόσθεσε πως η άλλη πλευρά του προβλήματος είναι η αποθάρρυνση των νέων μας να ασχοληθούν με το ναυτικό επάγγελμα λόγω της πρωτόγνωρης αυτής κατάστασης, “ενώ εμείς προσπαθούμε να τους φέρουμε στη θάλασσα και να την αγαπήσουν”. Ταυτόχρονα, υπάρχουν και οι ναυτικοί που παραμένουν ξέμπαρκοι στη στεριά, περιμένοντας να δουλέψουν για να ζήσουν τις οικογένειές τους.

Το 80% των προϊόντων παγκοσμίως μεταφέρεται με πλοία. Πρέπει να τιμήσουμε τους ναυτικούς μας. Να υψώσουμε τη φωνή μας μέχρι να λυθεί το πρόβλημα”.

Ο καπετάν Παναγιώτης Τσάκος με τον Δημήτρη Καπράνο και τον Μιχάλη Χάνδακα

 

 

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı