You Are Here: Home » ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΛΗ ΕΝΝΟΙΑ » Κάλλιο αργά παρά ποτέ – Γράφει η Νάνσυ Αλευρά

Κάλλιο αργά παρά ποτέ – Γράφει η Νάνσυ Αλευρά

Κάλλιο αργά παρά ποτέ – Γράφει η Νάνσυ Αλευρά

Βρε, καλώς τα παιδιά! Εστω και όψιμα κάποια ΜΜΕ αφυπνίστηκαν και ασχολούνται με τη μεγάλη πληγή του παρεμπορίου όταν η Εν Πειραιεί και η enpeiraiei.gr θέτουν τα τελευταία χρόνια το πρόβλημα μετ’ επιτάσεως συγκεντρώνοντας τα βέλη ορισμένων συμπολιτών μας που ανέξοδα κατέφευγαν σε χαρακτηρισμούς κάνοντας λόγο για έξαρση ρατσισμού κατά των «φουκαράδων λαθρομεταναστών».

Με ιδιαίτερη χαρά είδα, λοιπόν, τους τηλεοπτικούς μας σταθμούς να προβάλλουν το μήνυμα του Υπουργείου Ανάπτυξης κατά του φαινομένου του παρεμπορίου και να στηρίζουν την εθνική προσπάθεια να αποτρέψουμε τους καταναλωτές να αγοράζουν τα χαμηλής ποιότητας προϊόντα μαϊμού – που πολλές φορές είναι και επικίνδυνα για την υγεία μας – από τους πάγκους των παρανόμως εισερχομένων στη χώρα αλλοδαπών. Δεν κουραστήκαμε να γράφουμε ότι το παρεμπόριο ευθύνεται για την επιβάρυνση της οικονομίας μας, για τα εκατοντάδες λουκέτα στην αγορά, την εκτόξευση της ανεργίας, την αύξηση της φοροδιαφυγής, τη συρρίκνωση του κοινωνικού κράτους. Τώρα τα λένε και τα γράφουνε και τα άλλα Μέσα.

Αναμφίβολα η ανάδειξη του σοβαρού προβλήματος του παρεμπορίου είναι μια δικαίωση για την εφημερίδα μας – την έντυπη και την ηλεκτρονική. Εκείνο, όμως, που προέχει είναι να κατανοήσει και ο τελευταίος Ελληνας πολίτης, όπως λέει και το σχετικό διαφημιστικό μήνυμα, ότι νομίζει πως αγοράζει φθηνά γιατί στο τέλος το πληρώνει πολύ ακριβά. Ολοι μας το πληρώνουμε πολύ ακριβά!

 

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı