You Are Here: Home » Uncategorized » Ισχυρό πλήγμα οι επιχειρηματίες του Πειραιά

Ισχυρό πλήγμα οι επιχειρηματίες του Πειραιά

Ισχυρό πλήγμα οι επιχειρηματίες του Πειραιά

Αρχισε η αποξήλωση των επιγραφών των επιχειρήσεων από ιδιωτική εταιρεία με εντολή του Δήμου

Η αντίστροφη μέτρηση για το τελειωτικό χτύπημα στην επιχειρηματικότητα στον Πειραιά άρχισε. Ιδιωτικά(!) συνεργεία που ανέλαβαν την εργολαβία από τον Δήμο Πειραιά προχωρούν ήδη στην αποξήλωση των επιγραφών από τις προσόψεις των κτηρίων όπου στεγάζονται εκατοντάδες επιχειρήσεις με το πρόσχημα του καθαρισμού του ιστορικού κέντρου το οποίο σημειωτέον δεν περιορίζεται στην πλατεία Κοραή.

Σε μια εποχή που τα λουκέτα πληθαίνουν και τα γραφεία στα πολυώροφα κτήρια πέριξ του Δημαρχείου παραμένουν ξενοίκιαστα τα τελευταία 2 χρόνια, ο Δήμος δίνει τη χαριστική βολή σε όσους επαγγελματίες δίνουν καθημερινά μια άνιση μάχη για να επιβιώσουν. Επιχειρήσεις όπως φροντιστήρια, ινστιτούτα αισθητικής, εκδοτικές εταιρείες και γραφεία real estate, βλέπουν τα κέρδη τους να μηδενίζονται, οι οικονομικές υποχρεώσεις να γίνονται δυσβάσταχτα βάρη τα οποία αδυνατούν πλέον να σηκώσουν στις πλάτες τους και να μετρούν απώλειες μήνα με τον μήνα. Αποτέλεσμα, οι απολύσεις και τα λουκέτα να πληθαίνουν όπως και τα δεκάδες κολλημένα ξεθωριασμένα ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ.

Την ίδια ώρα η πόλη ασφυκτιά από τα παράνομα λάβαρα και τις αφίσσες που έχουν αναρτηθεί σε κολώνες και φανοστάτες για την προβολή των εκδηλώσεων στο Βεάκειο Θέατρο και η δημοτική αρχή επιδεικνύει αξιοπερίεργη ανοχή όταν ουκ ολίγες φορές επαίρεται για την πάταξη της αφισσορρύπανσης. Απαντες διαπιστώνουν τα δυο μέτρα και δυο σταθμά που επιβάλει η δημοτική αρχή στους μεν και τους δε επιχειρηματίες.

Ο Πειραιάς πλέον έχει γίνει πόλη αφιλόξενη για την επιχειρηματικότητα με μια διοίκηση που από ότι φαίνεται έχει βαλθεί να την εξαφανίσει παρά να δώσει κίνητρα για να την ενισχύσει.

Ποιοι είναι αυτοί οι οποίοι συμβουλεύουν τον δήμαρχο να ανοίξει πόλεμο στους Πειραιώτες επιχειρηματίες; Οποιοι κι αν είναι αυτοί, το σίγουρο είναι ότι δεν προσφέρουν καλές υπηρεσίες ούτε στην πόλη του Πειραιά ούτε στον Βασίλη Μιχαλολιάκο που επιθυμεί μια δεύτερη τετραετία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αρκετοί δημοτικοί σύμβουλοι ψήφισαν το συγκεκριμένο θέμα χωρίς να γνωρίζουν περί τίνος πρόκειται. Δηλαδή, ότι πρόκειται για τη χαριστική βολή στον Πειραιώτη επιχειρηματία.

Η απόφαση να εφαρμοστεί ο νόμος επιλεκτικά και μόνο για την πλατεία Κοραή κρύβει υποκρισία και όχι ενδιαφέρον για την εικόνα της πόλης αφού το γιαπί της Ραλλείου είναι επενδεδυμένο με εκατοντάδες τετραγωνικά μέτρα ξύλινα και σιδερένια ικριώματα, άκρως επικίνδυνα, τα οποία παράλληλα προσβάλλουν και την αισθητική.

 

 

 

 

 

 

 

 

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı