You Are Here: Home » Κεντρικα Νεα » Ικανοποίηση Πλακιωτάκη για τη λήξη της απεργίας των ναυτεργατών

Ικανοποίηση Πλακιωτάκη για τη λήξη της απεργίας των ναυτεργατών

Ικανοποίηση Πλακιωτάκη για τη λήξη της απεργίας των ναυτεργατών

Το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής με ανακοίνωσή του, εκφράζει την ικανοποίησή του για τον παραγωγικό διάλογο με τα ναυτεργατικά σωματεία και τον τερματισμό της απεργίας τους από τα μεσάνυχτα σήμερα.

Ο Υπουργός Γιάννης Πλακιωτάκης συνομίλησε με τα Σωματεία των ναυτικών για όλα τα θέματα του κλάδου. Οπως είπε, έχουν ήδη δρομολογηθεί οι διαδικασίες για την καταβολή εντός του πρώτου δεκαημέρου του Μαρτίου της αποζημίωσης ειδικού σκοπού για το τελευταίο τρίμηνο 2020 και του ειδικού επιδόματος ανεργίας Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου 2021, ύψους 2 εκ. ευρώ. Επίσης, τόνισε ότι τα θεσμικά μέτρα που έλαβε το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής από το καλοκαίρι του 2020 μέχρι και τώρα, είναι μέτρα που αφορούν αποκλειστικά στην ποντοπόρο ναυτιλία.

Για τα ακτοπλοϊκά πλοία οι συνθέσεις για την τρέχουσα θερινή περίοδο θα εφαρμοσθούν κανονικά από τον Απρίλιο, σύμφωνα με τησχετική νομοθεσία και με στενή παρακολούθηση της εφαρμογής της.

Τέλος, σε συνεργασία με το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και το Ν.Α.Τ. επιταχύνεται η καταβολή των συντάξεων των ναυτικών, ενώ θα υπάρξει νέα συνάντηση την επόμενη εβδομάδα με τη Διοίκηση του Ν.Α.Τ. για τη διαδικασία απονομής των συντάξεων.

“Ο στόχος είναι κοινός: Ισχυρή ναυτιλία προς όφελος της πατρίδας μας, των ναυτικών, όλων των Ελλήνων” τόνισε ο Υπουργός.

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı