You Are Here: Home » Κεντρικα Νεα » Η «φούσκα» του Γιάννη Μώραλη

Η «φούσκα» του Γιάννη Μώραλη

Η «φούσκα» του Γιάννη Μώραλη

Τα υπεσχημένα, οι υψηλές προσδοκίες, το τρέξιμο της τελευταίας στιγμής

Αν, ο απερχόμενος Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, μπορούσε να γυρίσει τον χρόνο πίσω, σίγουρα θα ήταν πιο φειδωλός στις υποσχέσεις του κατά την προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση. Η ακατάσχετη παροχολογία του 2014, οι δεσμεύσεις για καταπολέμηση της ανεργίας, που δεν καταπολεμήθηκε, για να βγει από το τέλμα ο Πειραιάς, από το οποίο, τελικώς, δε βγήκε, ήταν μέρος ενός μονόπρακτου εμπλουτισμένου με πολλά και γοητευτικά, για τα ώτα των Πειραιωτών, «θα». Φαίνεται ότι τους παρέσυρε ο ρομαντισμός τους γιατί ο Δήμος Πειραιά δεν είναι ιδιωτική επιχείρηση για να προσλαμβάνει απεριορίστως προσωπικό, να δραστηριoποιείται στο real estate ή να αναλαμβάνει εργολαβίες.

H αλήθεια είναι ότι ο «Πειραιάς Νικητής» έταξε λαγούς με πετραχήλια και παρόλο που κάποιοι ήξεραν ότι την επομένη των εκλογών η πλειοψηφία των υποσχέσεων θα έμενε στο συρτάρι με τον πακτωλό προεκλογικού υλικού, εντούτοις, όμως, έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στο αφεντικό του Ολυμπιακού για να κάνει τα «μαγικά» του.

Ωστόσο, ο πανίσχυρος Βαγγέλης Μαρινάκης, παρόλο που ανέλαβε ως δωρητής το κόστος κάποιων αναπλάσεων και της εγκατάστασης ιστορικών μνημείων, δεν κατάφερε να επιλύσει τα προβλήματα της καθημερινότητας, πόσω μάλλον να αντιμετωπίσει τη μάστιγα της ανεργίας. «Εμείς δηλώνουμε με τον πλέον σαφή τρόπο: Κανένας Πειραιώτης χωρίς δουλειά. Προτεραιότητά μας είναι και τα έργα καθημερινότητας, σε κάθε γειτονιά του Πειραιά και όχι μόνο στο κέντρο της πόλης»  δήλωνε ο Γιάννης Μώραλης το 2014, στην Εν Πειραιεί. Πέντε χρόνια μετά, ακόμα και ο πιο καλοπροαίρετος Πειραιώτης διαπιστώνει ότι η εικόνα στις γειτονιές όχι μόνο δεν άλλαξε, άλλα μάλλον έγινε χειρότερη, θέσεις εργασίας δε δημιουργήθηκαν, έργα υποδομής δεν έγιναν στην πόλη.

Λίγο πριν από το νήμα των δημοτικών εκλογών, γνωρίζοντας ότι οι Πειραιώτες μόνο κακά έχουν να πουν για το έργο της, η δημοτική αρχή Μώραλη προέβη στη φωταγώγηση του Πύργου του Πειραιά ενώ μία ημέρα νωρίτερα, ο Δήμαρχος ανακοίνωσε τη δημοσίευση του διεθνούς διαγωνισμού για την αξιοποίησή του, γεγονός που μαρτυρά την ανησυχία που τον διακατέχει. Και πώς να μην ανησυχεί όταν τα μηνύματα που δέχεται καθημερινώς είναι διόλου κολακευτικά για τα πεπραγμένα του!

Αυτό που αντιλαμβάνεται ο δημότης είναι η αγωνιώδης προσπάθεια του «Πειραιά Νικητή» μέσα από θορυβώδεις διοργανώσεις και λαμπερές τελετές ή φτιασιδώματα της τελευταίας στιγμής, να προβάλει σαν το αδιαφιλονίκητο φαβορί των εκλογών και να δημιουργήσει αέρα νίκης μέσα σε έναν κουρνιαχτό που μόλις κατακάθεται προβάλει η ένδεια ουσιαστικού έργου. Στην πραγματικότητα πρόκειται για άλλη μια «φούσκα» που θα ξεφουσκώσει… παταγωδώς.

Από το χθεσινό φύλλο Εν Πειραιεί στην Ελεύθερη Ωρα

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı