You Are Here: Home » ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ » «Η Υπ. Πολιτισμού επέτρεψε με τη σιωπή της τη δημιουργία διαλυτηρίου στην Κυνόσουρα»

«Η Υπ. Πολιτισμού επέτρεψε με τη σιωπή της τη δημιουργία διαλυτηρίου στην Κυνόσουρα»

«Η Υπ. Πολιτισμού επέτρεψε με τη σιωπή της τη δημιουργία διαλυτηρίου στην Κυνόσουρα»

Σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου Σαλαμίνας ζητά ο Γ. Τσαβαρής

Επίθεση κατά της Υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη με αφορμή αναφορά της στην Κυνόσουρα, εξαπέλυσε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στον Δήμο Σαλαμίνας Γιάννης Τσαβαρής.

Συγκεκριμένα ο κος Τσαβαρής την κατηγόρησε ότι ξεπέρασε κάθε όριο προκλητικότητας καθώς δεν αμφισβήτησε μόνο τον Τύμβο των Σαλαμινομάχων μιλώντας για «λεγόμενο» μνημείο, αλλά αμφισβήτησε και την ίδια την ιστορία του νησιού.

«Αυτή η προκλητική της στάση και συμπεριφορά απέναντι στην  Ιστορία της Σαλαμίνας , έρχεται να προστεθεί στην ανιστόρητη συγκατάθεσή της στην έγκριση ανανέωσης ΜΠΕ των Ναυπηγείων Κυνόσουρα Α.Ε , αφού η σιωπή της και  η μη σύγκλιση του ΚΑΣ ως όφειλε να πράξει, άναψε το πράσινο φως για τη δημιουργία Διαλυτηρίου πλοίων στον Ιερό Χώρο» είπε ο πρώην Δήμαρχος καλώντας την υπουργό να απαντήσει πότε είχε δίκιο. «Το 2001, που ως Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού  εισηγήθηκε την απομάκρυνση των Ναυπηγείων ή σήμερα που με τις πράξεις της σηματοδοτεί το αντίθετο και μάλιστα με προίκα το διαλυτήριο;».

Και συνέχισε: «Αλήθεια να μας πει η κα Υπουργός για ποια ανάδειξη της ιστορίας της Κυνόσουρας ομιλεί, όταν σε αυτό τον αρχαιολογικό χώρο απολύτου προστασίας  Α (ότι είναι δηλαδή η Ακρόπολις) επέτρεψε με τη σιωπή της τη δημιουργία διαλυτηρίου;».

Ο κος Τσαβαρής ζήτησε την άμεση σύγκληση σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, προκειμένου να συζητήσουν και να πάρουν θέση όλες οι δημοτικές παρατάξεις για τις τελευταίες δυσμενείς εξελίξεις «που αλλοιώνουν την ιστορία του νησιού μας. Μπορεί σε παρόμοιες συμπεριφορές  που βεβηλώνουν την ιστορία του νησιού μας το Δημοτικό Συμβούλιο να παραμένει ως απλός θεατής παρακολουθώντας μόνο τις άοκνες προσπάθειας Επιτροπών  Διάσωσης Αρχαιολογικών χώρων της Σαλαμίνας και ταυτόχρονες  προσπάθειες ευαισθητοποιημένων πολιτών;».

 

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı