You Are Here: Home » ΝΑΥΤΙΛΙΑ » Η πίτα της Πανελλήνιας Ενωσης Πλοιάρχων

Η πίτα της Πανελλήνιας Ενωσης Πλοιάρχων

Η πίτα της Πανελλήνιας Ενωσης Πλοιάρχων

Ο πρόεδρος της ΠΕΠΕΝ κάλεσε τους υπευθύνους να σκύψουν σοβαρά και με αποτελεσματικότητα στα προβλήματα των ναυτικών

Σε μια άρτια εκδήλωση και μέσα σε ιδιαίτερα φιλικό και συναδελφικό
κλίμα, μετά από σχεδόν τρία χρόνια περιορισμών λόγω της πανδημίας
του κορωνοϊού, ο Πρόεδρος Cpt. Μανώλης Τσικαλάκης και το
Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ε.Π.Ε.Ν., με τις ευλογίες του
Μητροπολίτη Πειραιώς κ.κ. Σεραφείμ, έκοψαν την Πρωτοχρονιάτικη
Πίτα της Ένωσης.
Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, βραβεύτηκαν οι Πλοίαρχοι οι οποίοι, το 2022 διέσωσαν από τους ωκεανούς και τις θάλασσες συνανθρώπους μας που κινδύνευσαν να χάσουν τη ζωή τους.

Στην ομιλία του ο πρόεδρος της ΠΕΠΕΝ εξήρε την πολύτιμη συνεισφορά των Πλοιάρχων, αλλά και όλων των Ναυτικών – όπου γης, για την προσφορά τους κατά την περίοδο της πανδημίας.
“Θέλω να τιμήσω με αυτόν τον τρόπο, τους “αφανείς καθημερινούς
Ήρωες”, όπως πολλές Κυβερνήσεις και Οργανισμοί σε όλον τον κόσμο τους ανακήρυξαν, γιατί με προθυμία και αυταπάρνηση υπηρέτησαν όλους εμάς και συνέβαλαν καθοριστικά στο να μη διακοπεί η Παγκόσμια Εφοδιαστική Αλυσίδα, γεγονός που θα προκαλούσε καταστροφικές συνέπειες ανά την Υφήλιο. Έπραξαν ευσυνείδητα το καθήκον τους, ακόμα και σε βάρος της δικής τους υγείας, αλλά και των οικογενειών τους!
Είμαστε υπερήφανοι γι’ αυτούς και το έργο τους. Τους ευχαριστούμε
για την ανεκτίμητη προσφορά τους. Αξίζουν τον Σεβασμό και την Τιμή
όλων!”.η συνέχεια, ο Cpt. Mανώλης Τσικαλάκης αναφέρθηκε για άλλη μια φορά στις αγωνίες, αλλά και τις θέσεις των Ελλήνων Ναυτικών και ιδιαίτερα των Πλοιάρχων Πάσης Τάξης. “Στο πλαίσιο αυτό” τόνισε, “έχω αναδείξει διεξοδικά τις ανάγκες, τους προβληματισμούς και τις προτάσεις μας, σε όλους τους Φορείς που συμμετέχει η Ένωσή μας, όπως επίσης και με άρθρα, μελέτες και συνεντεύξεις στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.
Το μεγάλο όμως ερώτημα παραμένει πάντα το ίδιο!
Οι Ναυτικοί μας ήταν παντού και πάντα παρόντες στα δύσκολα της
πατρίδας μας!… Έκανε πάντα αυτό που έπρεπε η Ελλάδα μας για τους
Ναυτικούς μας και κατ’ επέκταση για τη Ναυτιλία;
Ο Έλληνας Ναυτικός με το εισαγόμενο ναυτιλιακό συνάλλαγμα από την
εργασία του στήριξε και συνεχίζει να στηρίζει την οικονομία της χώρας
μας, Ο Έλληνας Ναυτικός υποστηρίζει διαχρονικά τον Πρωτογενή Τομέα της
Οικονομίας μας, τον Τουριστικό μας Κλάδο και διατηρεί ολόκληρο τον
χρόνο ζωντανή την επικοινωνία των Νησιών μας. Ο Έλληνας Ναυτικός διέδωσε στα πέρατα της Οικουμένης την ελληνική Ναυτοσύνη και τον Πολιτισμό, Ο Έλληνας Ναυτικός συμβάλει καθημερινά στη διασφάλιση υψηλού επιπέδου ασφάλειας, αναφορικά με την προστασία της ανθρώπινης
ζωής στη θάλασσα και του θαλάσσιου περιβάλλοντος. Ο Έλληνας Ναυτικός αποτελεί αέναο και ζωτικό Εθνικό Κεφάλαιο για την πατρίδα μας,
Ο Έλληνας Ναυτικός ήταν και θα παραμείνει ο στυλοβάτης της
Ναυτιλίας μας. Αυτός είναι ο Έλληνας Ναυτικός, αυτός είναι ο Έλληνας Πλοίαρχος! Αυτοί είναι οι δικοί μας καθημερινοί Ήρωες!
Και βέβαια παραμένει πάντα η ίδια ερώτηση! Στηρίζει η πατρίδα μας όπως οφείλει τους Ναυτικούς μας; Με ουσιαστική αναγνώριση της προσφοράς και του έργου τους; Με διαρκή αναβάθμιση των Ναυτικών Σχολών, των Α.Ε.Ν. και των Κ.Ε.Σ.Ε.Ν., σύμφωνα με τα Διεθνή και Ευρωπαϊκά Πρότυπα; Με τη θέσπιση φορολογικών και συνταξιοδοτικών κινήτρων λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαιτερότητες του ναυτικού επαγγέλματος; Παρέχει στους Ναυτικούς, αλλά και στις οικογένειές τους τις δέουσες Υπηρεσίες Υγείας; Αναβαθμίζει τις υποδομές και τον εξοπλισμό των Δημόσιων Ναυτικών Σχολών και το κυριότερο, δημιουργεί μισθολογικά και εργασιακά κίνητρα ώστε να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε αυτές και νέοι Ναυτοδιδάσκαλοι που θα μεταλαμπαδεύσουν στους σπουδαστές τη γνώση και την εμπειρία τους αναφορικά με τις νέες τεχνολογίες; Τα Μητρώα και οι λοιπές Υπηρεσίες παρέχουν την εξυπηρέτηση που πρέπει; Ή μήπως οι Ναυτικοί μας ταλαιπωρούνται καθημερινά υφιστάμενοι ακόμα και οικονομική επιβάρυνση; Ο ρόλος που καλείται να διαδραματίσει το Γ.Ε.Ν.Ε. επαρκεί για τις ανάγκες μας ή οι Ναυτικοί μας έχουν μικρότερη προστασία από την
ανεργία σε σχέση με τους εργαζόμενους στην ξηρά;” ήταν τα ερωτήματα που έθεσε ο πρόεδρος της ΠΕΠΕΝ καλώντας τους υπευθύνους να σκύψουν σοβαρά και με αποτελεσματικότητα στα προβλήματά τους και να ακούσουν τις προτάσεις τους, οι οποίες αποσκοπούν στη διαχρονικότητα και στην ανάπτυξη του Ναυτικού επαγγέλματος.

“Πρέπει να κατανοηθεί από όλους η αγωνία μας για το παρόν και το μέλλον της Ναυτιλίας μας. Πρέπει να ακούσετε τους προβληματισμούς των νέων παιδιών. Αυτών που με πίστη, αυθορμητισμό και διάθεση επέλεξαν να σπουδάσουν και να σταδιοδρομήσουν στο Ναυτικό επάγγελμα. Περιμένουν από εμάς πολλά. Πρώτα απ’ όλα να τους διασφαλίσουμε ότι θα κινούνται
επαγγελματικά σε ασφαλές περιβάλλον. Δεν μηδενίζουμε. Έγιναν και γίνονται πράγματα. Συζητάμε καλόπιστα με το Υ.ΝΑ.Ν.Π. και εν γένει με την Πολιτεία, επιδιώκοντας λύσεις. Χαιρετίζουμε τις αποφάσεις και τις πρωτοβουλίες που λαμβάνονται υπέρ των Ναυτικών και κατ’ επέκταση της Ναυτιλίας” ανέφερε μεταξύ άλλων ο κος Τσικαλάκης ο οποίος δε θα είναι εκ νέου υποψήφιος για τη θέση του προέδρου της ΠΕΠΕΝ.

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı