You Are Here: Home » Uncategorized » Η επιστημονική γνώση της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων προς όφελος της κοινωνίας

Η επιστημονική γνώση της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων προς όφελος της κοινωνίας

Η επιστημονική γνώση της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων προς όφελος της κοινωνίας

Ξενάγηση του Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά και των εκπροσώπων του Τύπου στα εργαστήρια της Σχολής

 

Τι είναι η Σχολή Ναυτικών Δοκίμων; Είναι απλώς το φυτώριο των αυριανών αξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού; Είμαι σίγουρος ότι οι Πειραιώτες αγνοούν, όπως κι εγώ μέχρι χθες, τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες που αναπτύσσει όχι μόνο για την προοπτική και την εξέλιξη των αποφοιτούντων ναυτικών δοκίμων. Πέρα από τη διαμόρφωση αξιωματικών με στρατιωτική συνείδηση, μόρφωση ανωτάτου επιπέδου, κοινωνική, πολιτιστική και πολιτική παιδεία, διεξάγει επιστημονικές έρευνες σε τομείς ενδιαφέροντος του Πολεμικού Ναυτικού.

Οι εκπρόσωποι του Πειραϊκού Τύπου, είχαμε, λοιπόν, την ευκαιρία να ξεναγηθούμε στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων, κατόπιν προσκλήσεως του Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά Στέφανου Χρήστου στα πλαίσια της συνεργασίας της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά και της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων, που επισημοποιήθηκε στις 5-2-2013 με την υπογραφή σχετικού πρωτοκόλλου συνεργασίας σε τεχνολογικά και αναπτυξιακά θέματα.

Ο Διοικητής της Σχολής Υποναύαρχος Π.Ν. Ιωάννης Μαΐστρος, ο κοσμήτορας Μ. Φαφαλιός και οι Διευθυντές των οκτώ τομέων μας ξενάγησαν στα εργαστήρια της Σχολής, όπου οι υπεύθυνοι τομεάρχες έκαναν εκτενή ενημέρωση για το γνωστικό αντικείμενο και επίδειξη σε πραγματική λειτουργία των εργαστηρίων (πχ. έλεγχος αντοχής υλικών, ποιότητα καυσίμων κ.λπ.) και απάντησαν σε απορίες και ερωτήσεις.

Για μια ακόμη φορά επιβεβαιώθηκε η βούληση για αξιοποίηση της τεχνογνωσίας της Σχολής είτε σε θέματα όπως η αντιμετώπιση της αέριας ρύπανσης στην περιοχή του λιμανιού, με την εκπόνηση μελέτης για την εφαρμογή από τα πλοία διαδικασιών «ψυχρής εκκίνησης», είτε ως εκπαίδευση και κατάρτιση εργαζομένων στη ναυπηγοεπισκευή σε νέες καινοτόμες τεχνικές.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά στο τέλος της ξενάγησης επαναβεβαίωσε την πρόθεση της Περιφέρειας Αττικής και του Περιφερειάρχη Γιάννη Σγουρού να συμβάλουν με κάθε μέσο ώστε να αξιοποιηθεί η επιστημονική γνώση της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων προς όφελος της κοινωνίας, με στόχο την οικονομική ανάπτυξη.

 

 

 

 

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı