You Are Here: Home » Κεντρικα Νεα » Η Εκκλησία τσιμεντοποιεί 3.000 στρέμματα στο Σχιστό!

Η Εκκλησία τσιμεντοποιεί 3.000 στρέμματα στο Σχιστό!

Η Εκκλησία τσιμεντοποιεί 3.000 στρέμματα στο Σχιστό!

Εντονη δυσαρέσκεια των δημοτικών αρχών για τα σχέδια της Αρχιεπισκοπής που τις έπιασε στον ύπνο

Σε επαγρύπνηση βρίσκεται η δημοτική αρχή Κερατσινίου – Δραπετσώνας μετά τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας και αφορά στα σχέδια της Εκκλησίας της Ελλάδος να αξιοποιήσει τις εκτάσεις της στο Σχιστό. Με μοναδικό μέτοχο την Εκκλησία της Ελλάδος και στελέχη του επιχειρείν, η Σχιστό Α.Ε. φιλοδοξεί να υλοποιήσει ένα σχέδιο προϋπολογισμού 726 εκατομμυρίων ευρώ. Ειδικότερα, σχεδιάζει μεταξύ άλλων, την κατασκευή γραφείων και κατοικιών, αποθηκών και χώρων στάθμευσης, εκθεσιακού και συνεδριακού κέντρου, χώρων στάθμευσης. Στις επιδιώξεις της εταιρείας περιλαμβάνεται ακόμα, η χωροθέτηση ζώνης με χρήση μεταφοράς απορριμμάτων και η κατασκευή αποθηκευτικών και φορτοεκφορτωτικών χώρων που συνδέονται με την παροχή υπηρεσιών στο λιμάνι, τη στιγμή που η έκταση σε μεγάλο τμήμα της έχει χαρακτηριστεί ως δασική αλλά και ως αρχαιολογικός χώρος.
Ολα αυτά σχεδιάζονται ερήμην των τοπικών κοινωνιών που πιάνονται κυριολεκτικώς στον ύπνο, αφού οι δύο δήμοι φαίνεται πως ενημερώθηκαν από δημοσιεύματα του Τύπου.
Ο Δήμαρχος Χρήστος Βρεττάκος εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για το γεγονός ότι η Αρχιεπισκοπή αποφάσισε να ασχοληθεί με το Real Estate και μάλιστα εν κρυπτώ για μια υπόθεση που αφορά τον Δήμο άμεσα. “Δυστυχώς, η Αρχιεπισκοπή επιλέγει να μας ενημερώνει για το τι σκέφτεται να κάνει μέσα στη γειτονιά μας μέσω διαρροών. Επομένως, δεν υπάρχει περίπτωση ως Δήμος να μην αντιδράσουμε στα σχέδια που συζητούν να εφαρμόσουν για εμάς χωρίς εμάς” τόνισε ο κος Βρεττάκος.

Ταυτόχρονα, ο Δήμαρχος Περάματος Γιάννης Λαγουδάκης δήλωσε έκπληκτος αλλά και ανήσυχος για όσα τους μεταφέρονται πως επιχειρεί η Εκκλησία της Ελλάδος και γι αυτόν τον λόγο έχει ζητήσει ήδη συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο χωρίς ακόμα αυτή να έχει οριστεί.
“Είναι εκ των ων ουκ άνευ πως θα έπρεπε κατ’ ελάχιστον να είχαμε ενημερωθεί, εκφράζοντας παράλληλα και τις δικές μας απόψεις, για όσα σχεδιάζονται να γίνουν στα γεωγραφικά και διοικητικά όρια της πόλης του Περάματος, σε έκταση που έχει χαρακτηριστεί ως δασική και ως αρχαιολογικός χώρος (Ζώνη Προστασίας Α). Πρέπει να γνωρίζουμε εάν θα υλοποιηθούν σχέδια που θα επιβαρύνουν ακόμα περισσότερο την πόλη μας ή εάν αποσκοπούν στην ήπια αναπτυξιακή προοπτική της” ανέφερε ο κος Λαγουδάκης εκφράζοντας την αντίθεσή του σε κάθε σχεδιασμό που μπορεί να επιφέρει αρνητικές συνέπειες στους κατοίκους της πόλης και στο περιβάλλον λόγω πρόσθετων περιβαλλοντικών επιβαρύνσεων.

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı