You Are Here: Home » ΒΟΥΛΗ-ΚΟΜΜΑΤΑ » Η ΔΗΜΑΡ καταγγέλλει τη “Μαρίνα Ζέας Α.Ε.”

Η ΔΗΜΑΡ καταγγέλλει τη “Μαρίνα Ζέας Α.Ε.”

Η ΔΗΜΑΡ καταγγέλλει τη “Μαρίνα Ζέας Α.Ε.”

Σε ανακοίνωσή της η ΔΗΜΑΡ Πειραιά χαρακτηρίζει απαράδεκτη την προσπάθεια απαγόρευσης από την πλευρά της Μαρίνας Ζέας Α.Ε. του δικαιώματος των παιδιών κάθε ηλικίας να παίζουν στο προαύλιο του Ναυτικού Μουσείου, στην Φρεαττύδα. Οπως αναφέρει, “την Πέμπτη το πρωί της 11ης Οκτώβριου 2012 το 6ο Γυμνάσιο Πειραιά πραγματοποίησε σχολική εκδρομή – περίπατο στον χώρο. Υπάλληλοι της Μαρίνας Ζέας Α.Ε. ζήτησαν κατ’ επανάληψη από τους καθηγητές που συνόδευαν τους μαθητές να μεριμνήσουν ώστε να σταματήσουν να παίζουν ποδόσφαιρο. Επικαλεστήκαν δικαιώματα που δήθεν απορρέουν για την εταιρεία από την σύμβαση παραχώρησης του χώρου, λέγοντας μάλιστα ότι τα παιδιά μπορούν μόνο να κάθονται εκεί!

Ο χώρος μπροστά στο Ναυτικό Μουσείο είναι εδώ και δεκαετίες χώρος αναψυχής. Ειδικά για τα παιδιά κάθε ηλικίας είναι χώρος παιχνιδιού. Ακόμη κι αν ο Πειραιάς δεν στερείτο σε απελπιστικό βαθμό ελεύθερων χώρων κατάλληλων για άθληση και αναψυχή οποιαδήποτε σκέψη και μόνο απαγόρευσης δραστηριοτήτων με τις οποίες έχει ταυτιστεί ο χώρος θα ήταν απλώς απαράδεκτη. Πόσο μάλλον που είναι και απολύτως αντιπαιδαγωγική καθώς αφορά σε απαγόρευση οργανωμένης σχολικής δραστηριότητας.

Η Μαρίνα Ζέας Α.Ε. έχει, καλώς η κακώς, κάποια δικαιώματα και υποχρεώσεις που απορρέουν από την προ δεκαετίας σύμβαση που συνήψε με το ελληνικό δημόσιο. Σε καμιά περίπτωση δεν έχει αστυνομικά δικαιώματα, όπως επίσης δεν μπορεί να προσβάλει την ιστορικότητα του χώρου και να αδιαφορεί για τις γενιές των Πειραιωτών που μεγάλωσαν παίζοντας κι απολαμβάνοντας τον ελεύθερο χώρο του Ναυτικού Μουσείου”.

Η Δημοκρατική Αριστερά Πειραιά καλεί τα σχολεία της πόλης, μαθητές, δασκάλους και καθηγητές να συνεχίσουν να πηγαίνουν εκδρομές – περιπάτους στο Ναυτικό Μουσείο και φυσικά να συνεχίσουν να παίζουν μπάλα στον προαύλιο χώρο αδιαφορώντας για τις αυθαίρετες προσπάθειες απαγορεύσεων.

 

 

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı