You Are Here: Home » ΑΡΘΡΑ - ΓΝΩΜΕΣ » Ηλεκτρονικό ριφιφί – Του Μιχάλη Χάνδακα

Ηλεκτρονικό ριφιφί – Του Μιχάλη Χάνδακα

Ηλεκτρονικό ριφιφί  – Του Μιχάλη Χάνδακα

Ιδιοκτήτρια φροντιστηρίου, γύρω στα 50, σύζυγος, μητέρα δύο παιδιών. Τις τελευταίες μέρες έχει χάσει τη γη κάτω από τα πόδια της. Ζει με ηρεμιστικά μετά το τηλεφώνημα των τραπεζικών υπαλλήλων. Ασκώντας της ασφυκτική πίεση και λέγοντάς της ότι δεν έχει άλλη επιλογή, της είπαν ότι πρέπει εντός των επομένων ωρών να επισκεφτεί τους επισκεφθεί για να υπογράψει – με το μαχαίρι στο λαιμό – το υποχρεωτικό κούρεμα των ομολόγων της. Να δώσει, δηλαδή, τη συγκατάθεσή της ώστε οι 600.000 ευρώ να γίνουν αυτομάτως λιγότερο από τα μισά!

Όλα τα χρήματα, όλες οι οικονομίες της έγιναν ομόλογα ελληνικού δημοσίου. Ηταν μια απόφαση που είχαν πάρει από κοινού με τον σύζυγό της θεωρώντας ότι είναι η καλύτερη επένδυση για το μέλλον των παιδιών τους. Δούλεψαν και δουλεύουν σκληρά για να εξασφαλίσουν στα παιδιά τους σπουδές και μια καλύτερη προοπτική για επαγγελματική ανέλιξη. Ηρθε, όμως, το αναπάντεχο κούρεμα που τους κούρεψε και τη μισή ζωή. «Τι να κάνω; Πες μου. Κάτι θα ξέρεις εσύ» μου ’λεγε χαμένη στο τηλέφωνο.

Στην ίδια θέση, το ίδιο απεγνωσμένος και ο κυρ-Αργύρης. Του παν από την Τράπεζα, ότι το εφάπαξ του και οι άλλες του οικονομίες, ύψους 100.000 ευρώ, γίνονται 49.000 και αυτά θα είναι εισπρακτέα το 2042, όταν εκείνος θα έχει αποδημήσει εις Κύριον. Τηλεφωνεί σε κανάλια, ραδιόφωνα, εφημερίδες για να πει τον πόνο του, για να βρίσει, να ξεσπάσει να εκτονωθεί αλλά τρώει πόρτα. Αλλά και ποιος από τους παχύδερμους πολιτικούς απατεώνες κόπτεται για τις οικονομίες του κυρ-Αργύρη και χιλιάδων Ελλήνων και αν αυτές κουρεύτηκαν και πόσο κουτσουρεύτηκαν. Μια κατάσταση που θυμίζει τις «πυραμίδες» του Σαλί Μπερίσα πριν από 15 χρόνια. Κι όμως, τα ΜΜΕ το αποσιώπησαν. Πλην ελαχίστων αναφορών, δεν αναδείχθηκε στην πραγματική του διάσταση το πρόβλημα των χιλιάδων κατόχων των κουρεμένων ομολόγων και το δράμα που ζουν εδώ και μερικές μέρες.

Την ίδια ώρα, ο Βενιζέλος, ο ενορχηστρωτής της καταστροφής αυτών των ανθρώπων, πουλάει φρούδες ελπίδες μπας και τους ρίξει στην παγίδα και τον ψηφίσουν. Οι Ευρωπαίοι, όμως, θεωρούν το θέμα λήξαν. Δεν αφήνουν κανένα περιθώριο για την αποκατάστασή τους. Τα λεφτά τους χάθηκαν σε ένα αποταμιευτικό προϊόν που όλα τα χρόνια μάς το διαφήμιζαν σαν το πιο σίγουρο και αξιόπιστο που, όμως, κατέληξε σε ηλεκτρονικό ριφιφί.

 

 

 

 

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı