You Are Here: Home » ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ » Ζοφερή η κατάσταση στους ΟΤΑ με το νέο Μνημόνιο

Ζοφερή η κατάσταση στους ΟΤΑ με το νέο Μνημόνιο

Ζοφερή η κατάσταση στους ΟΤΑ με το νέο Μνημόνιο

Την αρωγή των κομμάτων ζητά η ΚΕΔΕ για να μην καταρρεύσει η Αυτοδιοίκηση

Να γίνει – τουλάχιστον – η μείωση των αναπτυξιακών πόρων με ισόρροπο επιμερισμό μεταξύ του πρώτου και του δεύτερου βαθμού Αυτοδιοίκησης ζητά η ΚΕΔΕ από τα Υπουργεία Οικονομικών και Εσωτερικών. Το Δ.Σ. το οποίο συνεδρίασε με αποκλειστικό θέμα τις διατάξεις του εφαρμοστικού νόμου και τις νέες περικοπές εσόδων της Τ.Α. αποφάσισε να επισκεφθεί τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους των κομμάτων στη Βουλή προκειμένου να τους καταστήσει κοινωνούς του προβληματισμού για την κατάσταση που διαγράφεται στη λειτουργία των δήμων και να τους ζητήσει την αρωγή τους προκειμένου να μην καταρρεύσει η Αυτοδιοίκηση της χώρας σε αυτήν την εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία για τους πολίτες και την κοινωνία.

Κατά τη συνεδρίαση υπογραμμίστηκε ότι δεν υπάρχει καμία δέσμευση ότι στον υπό αναμόρφωση προϋπολογισμό θα εγγραφούν τα 450 εκ. ευρώ, που εκ παραδρομής δεν είχαν εγγραφεί, και που ο ίδιος ο πρωθυπουργός είχε δεσμευτεί ότι θα αποδοθούν στους δήμους ενώ οποιαδήποτε νέα μείωση των λειτουργικών δαπανών των δήμων οδηγεί σε αναστολή βασικών υπηρεσιών και λειτουργιών τους προς τους πολίτες.

Με το νέο Μνημόνιο, έρχεται και νέα μείωση των πόρων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που αφορούν στην υλοποίηση έργων και προγραμμάτων ανάπτυξης. Η ΣΑΤΑ, βασικός αναπτυξιακός πόρος των δήμων, ενώ στον προϋπολογισμό ήταν 608 εκ. ευρώ, μειώθηκε στα 478 εκ. ευρώ και με τα νέα μέτρα μειώνεται περαιτέρω κατά 140 εκ. ευρώ και φτάνει τα 338 εκ. ευρώ.

 

 

 

 

 

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı