You Are Here: Home » Κεντρικα Νεα » Ζητούν παρέμβαση του εισαγγελέα

Ζητούν παρέμβαση του εισαγγελέα

Ζητούν παρέμβαση του εισαγγελέα

Καταγγελίες για τον Σύλλογο Ερασιτεχνών Αλιέων Κερατσινίου αλλά και για Δήμο – Λιμεναρχείο που κάνουν τα στραβά μάτια

Γράφει ο Μιχάλης Χάνδακας

Αδιαφανείς διαδικασίες, παραβίαση καταστατικού, υπερβάσεις και κατάχρηση δικαιώματος καταγγέλλουν στην Εν Πειραιεί δύο μέλη του Συλλόγου Ερασιτεχνών Αλιέων Κερατσινίου. Ο κος Γρηγόρης Μελάς, τέως πρόεδρος, αλλά και ένα από τα παλαιότερα μέλη του Συλλόγου, ο κος Παναγιώτης Καλκανδής περιγράφουν ένα «κλαμπ» για ολίγους αρεστούς, όπου δεν ανήκουν όσοι ζητούν διαφάνεια στη διαχείριση των οικονομικών και πιστή εφαρμογή του καταστατικού. Ο διατελέσας έως το 2015, πρόεδρος του Συλλόγου των Ερασιτεχνών Αλιέων μιλά για απόκρυψη παραστατικών, για έκδοση απλών αποδείξεων για ποσά άνω των 100 ευρώ – όπου βάσει της νομοθεσίας απαιτείται η έκδοση τιμολογίου – για μαύρες συναλλαγές, για αυθαίρετες εργασίες εντός και εκτός του λιμένος ενώ ο κος Καλκανδής ακόμα περιμένει, όπως λέει, να του αποδείξουν πού βρίσκεται ποσό ύψους 14.000 ευρώ, το οποίο όφειλε ο Σύλλογος να έχει κατατεθειμένο στον τραπεζικό του λογαριασμό.

Όπως καταγγέλλει ο κος Μελάς – παιδίατρος στο επάγγελμα – οι πρώτες «σκιές» άρχισαν να δημιουργούνται όταν επί προεδρίας του, προ 8ετίας περίπου, ζητούσε μετ’επιτάσεως να του εμφανίσουν συγκεκριμένο τιμολόγιο για τις εργασίες στεγανοποίησης της οροφής των γραφείων, αλλά εις μάτην. Συγκεκριμένα, κάθε φορά που αναζητούσε, στα πλαίσια άσκησης των καθηκόντων του, το τιμολόγιο για να ελέγξει παράλληλα αν καταβλήθηκε ο νόμιμος φόρος στην αρμόδια ΔΟΥ, αντιμετώπιζε  διάφορες προφάσεις τόσο από τον τότε γραμματέα και νυν αντιπρόεδρο, όσο και από τον ταμία. Τότε, όπως λέει, άρχισαν να μπαίνουν ψύλλοι στα αυτιά του όσον αφορά την οικονομική διαχείριση του Συλλόγου και να γίνεται πιο πιεστικός ζητώντας όλα τα νόμιμα παραστατικά για κάθε εργασία που είχε γίνει.

Πρόεδρος… άνευ λέμβου!

Στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση ο κος Μελάς βρέθηκε εκτός Δ.Σ. κι αυτό δεν ήταν τυχαίο, αναφέρει, προκειμένου να εκλεγεί ένας διόλου «ενοχλητικός» πρόεδρος ο οποίος μάλιστα, δεν διαθέτει ούτε λέμβο(!) κατά παράβαση του καταστατικού. Σημειώνεται ότι ο Σύλλογος αρνείται να εγγράψει νέα μέλη όταν αυτά δεν διαθέτουν λέμβο. Προφανώς, για την περίπτωση του προέδρου δεν ισχύει το καταστατικό. Οι καταγγέλλοντες ισχυρίζονται ότι ο Σύλλογος των Ερασιτεχνών Αλιέων έχει μετατραπεί σε ένα «μαγαζί» με ελεγχόμενα όλα τα μέλη από τη διοίκηση η οποία ωστόσο, βρίσκεται στο απυρόβλητο.

Πέραν της αδιαφανούς οικονομικής διαχείρισης, οι δύο άνδρες μιλούν και για τις παράνομες ναυπηγοεπισκευαστικές εργασίες που εκτελούνται εντός του λιμένα που συν τοις άλλοις εγκυμονούν κινδύνους και πλήττουν τη γραφικότητά του. «Το λιμανάκι δεν είναι καρνάγιο για να φέρνουν σκάφη και να τα επισκευάζουν. Το χερσαίο κομμάτι δεν ανήκει στον Σύλλογο. Πού είναι το Λιμεναρχείο; Γιατί δεν επεμβαίνει; Πώς δικαιολογούνται οι εργασίες; Ποιος και πώς εισπράττει χρήματα;» ερωτά ο κος Καλκανδής και μας δείχνει ένα σκάφος που μεταφέρθηκε πρόσφατα στο λιμανάκι για επισκευή. Στον χώρο υπάρχει κλαρκ ανασφάλιστο, οι χειριστές του οποίου δεν έχουν σχετική άδεια, αλλά και μπετονιέρα και για άλλες, προφανώς, εργασίες οι οποίες απαγορεύονται ρητώς. «Οι εργασίες δε, γίνονται με δημοτικό ρεύμα» συμπληρώνει ο κος Μελάς.

Ατόπημα της διοίκησης θεωρούν και την τοποθέτηση προστατευτικής μπάρας, εκτός λιμένος, με την οποία αποτρέπεται η πρόσβαση των πολιτών μετά τις 12 το μεσημέρι. «Κατ’ αρχάς ο χώρος δεν είναι ιδιωτικός. Δεν είναι τσιφλίκι τους για να βάζουν μπάρα και να απαγορεύουν στον κόσμο, στη μάνα με το καροτσάκι, να κατέβει στο λιμανάκι για να κάνει τον περίπατο μαζί με το παιδάκι της. Είναι ανεπίτρεπτο» λέει ο κος Μελάς ο οποίος έχει ενημερώσει από τις 14 Αυγούστου το Λιμεναρχείο για να διενεργήσει αυτοψία –κι ακόμα περιμένει – αλλά και τον Δήμαρχο Χρήστο Βρεττάκο.

Θυμίζουμε τις δηλώσεις του προέδρου του Πειραϊκού Συλλόγου Κινητικά Αναπήρων στην Εν Πειραιεί. Ο κος Δημητριάδης τον περασμένο Νοέμβρη είχε μιλήσει για άθλιο αποκλεισμό τους από το στέκι των ψαράδων για να μην τους ενοχλούν, όπως είχε πει, στις πριβέ συγκεντρώσεις τους με σαρδέλα. «Φυσικά δεν τους ενδιαφέρει ότι εμείς δεν μπορούμε να κατέβουμε από το βουνό με τις σκάλες, όπως οι άλλοι».

Τόσο ο κος Μελάς όσο και ο κος Καλκανδής ζητούν την παρέμβαση του εισαγγελέα προκειμένου να μπει τέλος στην αδιαφάνεια αλλά και στις παράνομες εργασίες που εκτελούνται στο λιμανάκι του Κερατσινίου. Τέλος, όπως πληροφορούμαστε, ο κος Καλκανδής οδεύει ολοταχώς προς οριστική διαγραφή από τον Σύλλογο επειδή εθεάθη με τον γράφοντα την ώρα του ρεπορτάζ.

Ο Σύλλογος

Η Εν Πειραιεί επικοινώνησε με τον γραμματέα του Συλλόγου των Ερασιτεχνών Αλιέων κο Πέτρο Αλογάκο ο οποίος υπεραμύνθηκε της διαφάνειας και της χρηστής οικονομικής διαχείρισης ενώ τόνισε πως όλα τα στοιχεία κατατίθενται στο αρμόδιο Τμήμα της Περιφέρειας. Ο κος Αλογάκος παραδέχτηκε ωστόσο, την ύπαρξη κλαρκ και μπετονιέρας ενώ ερωτηθείς για την τοποθέτηση της απαγορευτικής μπάρας απάντησε ότι έγινε με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου εν πλήρη γνώσει και με τις ευλογίες του Δημάρχου. Η επιβεβαίωση αυτή αφήνει έκθετο τον κο Βρεττάκο ο οποίος εμφανίζεται από τη μια να αγωνίζεται για την προσβασιμότητα των πολιτών στο θαλάσσιο μέτωπο των Λιπασμάτων και από την άλλη, να τους στερεί την απρόσκοπτη πρόσβαση στο λιμανάκι του Αγ. Γεωργίου επιτρέποντας στον Σύλλογο να τοποθετεί χωρίς καμία νομιμοποίηση προστατευτικές μπάρες. Εκθετο είναι δε και το Λιμεναρχείο το οποίο, για λόγους που δεν γνωρίζουμε αλλά είναι υπό διερεύνηση, περί άλλα τυρβάζει. Τι συμβαίνει, άραγε; Πού οφείλεται η πλημμελής άσκηση των καθηκόντων του Λιμεναρχείου; Γιατί συναινεί σε έκνομες ενέργειες ο Δήμαρχος Κερατσινίου;

Θα επανέλθουμε.

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı