You Are Here: Home » ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ » Ζαχαρίας Ζούπης: Καθυστερήσεις στη δρομολόγηση του έργου στο Γήπεδο “Παν. Σαλπέας”

Ζαχαρίας Ζούπης: Καθυστερήσεις στη δρομολόγηση του έργου στο Γήπεδο “Παν. Σαλπέας”

Ζαχαρίας Ζούπης: Καθυστερήσεις στη δρομολόγηση του έργου στο Γήπεδο “Παν. Σαλπέας”

Επιστολή-Παρέμβαση του επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης “ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΤΩΡΑ”

Με επιστολή του προς τον Δήμαρχο Κερατσινίου-Δραπετσώνας Χρήστο Βρεττάκο, ο επικεφαλής της “ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ ΤΩΡΑ” Ζαχαρίας Ζούπης θέτει μια σειρά ερωτήματα για τις μεγάλες καθυστερήσεις στην δρομολόγηση της παρέμβασης στο Γήπεδο “Π. Σαλπέας”. Σημειώνουμε ότι η Περιφέρεια Αττικής που χρηματοδοτεί το έργο έχει ψηφίσει την Προγραμματική Σύμβαση πριν το καλοκαίρι του 2014. Το Δημοτικό Συμβούλιο την ψήφισε τον Οκτώβριο του 2014 και η Απόφαση αυτή του Συμβουλίου κατατέθηκε μετά από….πέντε μήνες!

Ο Ζαχαρίας Ζούπης ζητάει εξηγήσεις για αυτή την καθυστέρηση που παραπέμπει την ολοκλήρωση του έργου, στην καλύτερη περίπτωση, μέσα στον Νοέμβριο και ενώ το Πρωτάθλημα αρχίζει αρχές Σεπτεμβρίου.

Το πλήρες κείμενο της επιστολής του Ζαχαρία Ζούπη είναι το παρακάτω:

Έκπληκτος ενημερώθηκα ότι η Απόφαση 32/2014 του Δημοτικού Συμβουλίου για την Υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης με την Περιφέρεια Αττικής για την προγραμματιζόμενη παρέμβαση στο Γήπεδο “Π.Σαλπέας” η οποία ελήφθη τον Οκτώβριο, πήρε τον Α.Π. στην Περιφέρεια, 53247/12-3-2015. Εν ολίγοις, το Δημοτικό Συμβούλιο πήρε απόφαση τον Οκτώβριο η οποία κατατέθηκε στην Περιφέρεια…πέντε μήνες μετά! Προφανώς προκύπτουν κάποια ερωτήματα: – Που οφείλεται αυτή η καθυστέρηση; – Τι διερευνούσε η Δημοτική Αρχή και “θυσίασε” πέντε μήνες που θα επιδράσουν καταλυτικά στον χρόνο ολοκλήρωσης του έργου; – Υπήρχε περίπτωση να αλλάξει κάτι και πως θα γινόταν αυτό, αφού η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου αφορούσε συγκεκριμένο περιεχόμενο Προγραμματικής Σύμβασης στην βάση συγκεκριμένης μελέτης; Είναι σαφές, ότι ζητάω ολοκληρωμένες και πειστικές εξηγήσεις.

Από εκεί και πέρα υπάρχουν ορισμένοι χρόνοι για τις απαραίτητες ενέργειες μέχρι την ολοκλήρωση του έργου, ορισμένες αναγκαίες ενέργειες. Αναφέρω ενδεικτικά:

Υπογραφή από Περιφερειάρχη (υποθέτω ανάλογα με την ιεράρχηση που η ίδια κάνει, αλλά και την πίεση που θα δεχτεί)

Ορισμός Επιτροπής Παρακολούθησης, αναγκαίες αποφάσεις.

Διαδικασία Δημοπρασίας (52 μέρες αφ’ ότου βγει “στον αέρα”).

Πιθανές ενστάσεις (περίπου ένα μήνα)

Χρονικό περιθώριο εργολάβου να προσκομίσει δικαιολογητικά (20 μέρες)

Απόφαση Ελεγκτικού Συνεδρίου (τουλάχιστον 20 μέρες)

Τα παραπάνω σημαίνουν πρακτικά ότι μεσολαβούν περίπου τέσσερις μήνες (στην καλύτερη περίπτωση) μέχρι την έναρξη του έργου. Φτάνουμε δηλαδή αρχές Αυγούστου για να ξεκινήσει μια παρέμβαση που θα ξεκινάει σε ακατάλληλες καιρικές συνθήκες, με δεδομένο ότι περιλαμβάνει και εργασίες πρασίνου.

Σημειώνω δε, ότι και αφού ολοκληρωθεί στο σύνολό του το έργο, θα χρειαστεί και ένας μήνας κατά τον οποίο δεν θα μπορεί να πατηθεί το χόρτο.

Τα παραπάνω οδηγούν στο συμπέρασμα ότι το Γήπεδο δεν θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί πριν τα τέλη Οκτωβρίου, αρχές Νοεμβρίου, ενώ το Πρωτάθλημα αρχίζει αρχές Σεπτεμβρίου. Πως λοιπόν διαβεβαίωσε ο Δήμαρχος το Δημοτικό Συμβούλιο, απαντώντας σε σχετική ερώτησή μου, ότι όλα θα είναι έτοιμα αρχές Σεπτεμβρίου ;

Θα ήθελα μια απάντηση επ’ αυτού, αφού ίσως ο Δήμαρχος έχει κάποιες άλλες διαδικασίες κατά νου.

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı