You Are Here: Home » Κεντρικα Νεα » Ευρεία σύσκεψη στο Υπ. Υποδομών για την Υποθαλάσσια Ζεύξη Σαλαμίνας

Ευρεία σύσκεψη στο Υπ. Υποδομών για την Υποθαλάσσια Ζεύξη Σαλαμίνας

Ευρεία σύσκεψη στο Υπ. Υποδομών για την Υποθαλάσσια Ζεύξη Σαλαμίνας

Αποφασίστηκε η συγκρότηση επιτροπής και η διεξαγωγή διαλόγου για τις αναγκαίες υποδομές

Ευρεία σύσκεψη για το έργο της Υποθαλάσσιας Ζεύξης της Σαλαμίνας πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Υποδομών υπό τον υπουργό Μαυρουδή Βορίδη και τη συμμετοχή των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ στη Β’ Πειραιά, των δημάρχων Σαλαμίνας και Περάματος και στελεχών του Υπουργείου.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης αντηλλάγησαν απόψεις για το έργο ενώ τέθηκαν επί τάπητος και τα προβλήματα των υποδομών στη Σαλαμίνα και το Πέραμα. Ολες οι πλευρές συμφώνησαν να συγκροτηθεί Επιτροπή προκειμένου να διεξαχθεί οργανωμένος διάλογος και να εκφραστούν οι απόψεις των τοπικών κοινωνιών. Στην Επιτροπή αυτή θα συμμετέχουν στελέχη του Υπουργείου ΥΠΟ.ΜΕ.ΔΙ., εκπρόσωποι των Δήμων Σαλαμίνας και Περάματος καθώς και οι Βουλευτές της Β’ Περιφέρειας Πειραιά.

Το πόρισμα της Επιτροπής θα τεθεί υπόψη της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου που θα προκύψει μετά τις εκλογές, προκειμένου να ληφθεί υπόψη στην περαιτέρω διαδικασία και στον προγραμματισμό της αναβάθμισης των υποδομών της περιοχής.

Υπενθυμίζεται ότι στις 26 Μαρτίου εγκρίθηκε η δημοπράτηση του έργου της ζεύξης με σύμβαση παραχώρησης. Κατά την έναρξη του ανταγωνιστικού διαλόγου το έργο της Ζεύξης της Σαλαμίνας θα περιλαμβάνει:

(α) την υποθαλάσσια σήραγγα μήκους (περίπου 1,1 χλμ) με τις εκατέρωθεν προσβάσεις της, συνολικού μήκους περίπου 3χλμ,

(β) το οδικό τμήμα σύνδεσης με την Λ. Σχιστού μήκους περίπου 5 χλμ.

(γ) την παράκαμψη της πόλης της Σαλαμίνας προς τις περιοχές του βόρειου και ανατολικού τμήματος του νησιού (Αιάντειο, Ρέστη κλπ), μήκους περίπου 4 χλμ.

Από τον κ. Βορίδη δηλώθηκε ότι δεν θα υπάρξουν περαιτέρω ενέργειες που θα αφορούν στο έργο μέχρι την εκλογή νέας πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου.

 

 

 

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı