You Are Here: Home » ΕΜΠΟΡΙΟ-ΕΠΙΧ/ΣΕΙΣ » ΕΣΕΕ: Ανισορροπία στην αγορά

ΕΣΕΕ: Ανισορροπία στην αγορά

ΕΣΕΕ: Ανισορροπία στην αγορά

Σε ανακοίνωσή της σχετικά με την αναγγελθείσα απεργία των ιδιωτικών υπαλλήλων και των εμποροϋπαλλήλων την 30η Δεκεμβρίου η ΕΣΕΕ αναφέρει ότι έρχεται ως απότοκος των πρόχειρων και αποσπασματικών ενεργειών του Υπουργείου Ανάπτυξης, αναφορικά με το γενικότερο θέμα των Κυριακών που ενδιαφέρει ζωτικά το σύνολο του εμπορικού κόσμου της χώρας. Ειδικότερα:

“Η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου από την πρώτη στιγμή είχε επισημάνει το άκαιρο μίας προσωρινής ρύθμισης, χωρίς συνεννόηση και προηγούμενη διαβούλευση με όλα τα εμπλεκόμενα μέρη και είχε προειδοποιήσει για τα διαλυτικά φαινόμενα που θα είχε μία τέτοια ενέργεια στη λειτουργία της αγοράς τις ημέρες αυτές. Προτείναμε, η λειτουργία των καταστημάτων συγκεκριμένες Κυριακές τον χρόνο να τεθεί σε διάλογο ανάμεσα στο Υπουργείο και στις αρμόδιες οργανώσεις επάνω στη βάση της αναμόρφωσης του συνολικού πλαισίου της αγοράς.

Δυστυχώς, δεν εισακουστήκαμε και επιβεβαιωθήκαμε: Αναγγελίες από το Υπουργείο για πλήρη απελευθέρωση 52 Κυριακές το χρόνο, με αποσπασματικές δηλώσεις ασαφούς περιεχομένου, λειτουργούμε – δεν λειτουργούμε τις Κυριακές προαιρετικά, χωρίς μελέτη και διάλογο δημιούργησαν αδικαιολόγητη αναστάτωση στην αγορά.

Σε ό,τι αφορά την εξαγγελθείσα απεργία, είναι φυσικό ότι κανένας από εμάς δεν μπορεί να απαγορεύσει στους εργαζόμενους το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμά τους στην απεργία. Ωστόσο, είναι πραγματικά κρίμα να εντείνεται τελικά η ανισορροπία στην αγορά μέσα σε ημέρες γιορτών, και μάλιστα μέσα σε περιβάλλον ύφεσης και οικονομικής δυσπραγίας, που όλοι θέλουμε να δουλέψουμε.

Η ΕΣΕΕ ακόμα και τώρα καλεί το Υπουργείο να εγκαταλείψει αυτή την τακτική και να ξεκινήσει έναν ειλικρινή και εξαντλητικό διάλογο για το συνολικό πλαίσιο λειτουργίας της αγοράς, όπου θα εντάσσεται και το θέμα των Κυριακών. Οι αναγκαίες πρωτοβουλίες πρέπει να αναληφθούν άμεσα από το Υπουργείο Ανάπτυξης, ώστε να πάψουμε να είμαστε παρατηρητές σε πειραματικές ιδέες που κάθε άλλο παρά ταιριάζουν στις ανάγκες των ανθρώπων της αγοράς.

Την Κυριακή 30 Δεκεμβρίου σύμφωνα με τις αποφάσεις των περισσότερων Εμπορικών Συλλόγων τα καταστήματα θα είναι ανοικτά. Είναι απαραίτητο σε μια περίοδο ισχυρών οικονομικών πιέσεων σε κάθε επιχείρηση και ιδιαίτερα στις ΜΜε να υπάρχει μια αλληλοκατανόηση μεταξύ εργοδοτών και εργαζομένων, διότι σε τελευταία ανάλυση ο συγκεκριμένος οικονομικός αγώνας αφορά όλους μας. Με δεδομένο ότι η ψυχολογία αποτελεί κρίσιμη παράμετρο για την κατανάλωση, παρακαλούμε τους εργαζόμενους που θα απεργήσουν να συμβάλουν, ώστε να μη δημιουργηθεί ένα κλίμα απαξίωσης των εμπορικών δρόμων της αγοράς”.

 

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı