You Are Here: Home » ΒΟΥΛΗ-ΚΟΜΜΑΤΑ » Ερώτηση Mανωλάκου για τον αποκλεισμό της Μητρόπολης Πειραιά από τις προσλήψεις προσωπικού 

Ερώτηση Mανωλάκου για τον αποκλεισμό της Μητρόπολης Πειραιά από τις προσλήψεις προσωπικού 

Ερώτηση Mανωλάκου για τον αποκλεισμό της Μητρόπολης Πειραιά από τις προσλήψεις προσωπικού 

Ερώτηση με θέμα «Αποκλεισμός της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιά από τις προσλήψεις προσωπικού» κατέθεσε στη Βουλή ο Βουλευτής της ΝΔ στην Α’ Πειραιά Νικόλαος Μανωλάκος.

Στην ερώτηση που απευθύνεται προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, ο Βουλευτής, μεταφέρει την ανησυχία του Μητροπολίτη Πειραιώς κ.κ. Σεραφείμ, για τη μη συμπερίληψη της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς, στον επερχόμενο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, που προβλέπει προσλήψεις Εκκλησιαστικών Υπαλλήλων σε 5 Ιερές Μητροπόλεις της χώρας.

Υπογραμμίζοντας πως, η πλήρωση των νομοθετημένων κενών θέσεων των Εκκλησιαστικών Υπαλλήλων της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς, βρίσκεται εδώ και χρόνια σε εκκρεμότητα, ο κ.Μανωλάκος, ζητά να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια, προκειμένου να εγκριθούν τα προβλεπόμενα κονδύλια για τους επικείμενους διορισμούς και να συνεχιστεί απρόσκοπτα το πολύτιμο έργο της.

Ακολουθεί το κείμενο της Ερώτησης

Όπως ενημερωθήκαμε από σχετική επιστολή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς, κ.κ Σεραφείμ, επίκειται επερχόμενος διαγωνισμός του ΑΣΕΠ, μέσα από τον οποίο θα ακολουθήσουν προσλήψεις εκκλησιαστικών υπαλλήλων σε 5 Ιερές Μητροπόλεις της χώρας.

Δυστυχώς, όπως πληροφορηθήκαμε, ανάμεσα σε αυτές τις Μητροπόλεις δεν συμπεριλαμβάνεται η Μητρόπολη Πειραιά παρότι έχει ζητήσει κατά το παρελθόν πλήρωση δυο θέσεων.

Η Μητρόπολη Πειραιά, αν και αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα, συνεχίζει να προσφέρει καθημερινά πολύτιμο ανθρωπιστικό έργο στήριξης των ευπαθών ομάδων, αρκεί να αναφερθεί πως καθημερινά σιτίζει 7.000 συμπολίτες μας, και ως εκ τούτου έχει αυξημένες λειτουργικές ανάγκες.

Για τους παραπάνω λόγους, θα επιθυμούσαμε να δείτε το θέμα με τη δέουσα ευαισθησία που αρμόζει.

Κατόπιν των ανωτέρω  ερωτάται η κα. Υπουργός

  • Για ποιο λόγο έχει αποκλειστεί η Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς από την έγκριση των σχετικών κονδυλίων που θα της επιτρέψουν να προσλάβει εκκλησιαστικούς υπαλλήλους, καλύπτοντας έτσι τις αυξημένες λειτουργικές ανάγκες της και συνεχίζοντας απρόσκοπτα το φιλανθρωπικό της έργο;
  • Ποια μέτρα προτίθεστε να λάβετε για να μπορέσει τελικώς η Μητρόπολη Πειραιά να συμπεριληφθεί στις Μητροπόλεις που θα συμμετάσχουν στον εν λόγω διαγωνισμό του ΑΣΕΠ και θα προχωρήσουν σε σχετικές προσλήψεις εκκλησιαστικών υπαλλήλων;

 

 

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı