You Are Here: Home » Κεντρικα Νεα » Ερώτηση στη Βουλή για την πλήρη εγκατάλειψη της ΔΙΑΣ Πειραιά

Ερώτηση στη Βουλή για την πλήρη εγκατάλειψη της ΔΙΑΣ Πειραιά

Ερώτηση στη Βουλή για την πλήρη εγκατάλειψη της ΔΙΑΣ Πειραιά

Χωρίς κράνη και μοτοσικλέτες και με γραφεία μέσα σε κοντέινερ

Στη Βουλή φέρνει το θέμα της ΔΙΑΣ Πειραιά, με Επίκαιρη Ερώτησή του ο Βουλευτής της ΝΔ Α’ Πειραιώς και Νήσων και αναπληρωτής Τομεάρχης Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Κώστας Κατσαφάδος.

Όπως αναφέρει στο κείμενο της Ερώτησής του, η ομάδα ΔΙΑΣ έχει εγκαταλειφθεί εντελώς. “Η υπηρεσία δε διαθέτει καν γραφεία, με ένα μεγάλο μέρος νευραλγικών υπηρεσιών της να στεγάζονται σε ένα κοντέινερ. Το δε κοντέινερ βρίσκεται κάτω από μια γέφυρα, στο λιμάνι του Πειραιά, ετοιμόρροπη -με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους κινδύνους που εγκυμονεί.

Τραγική είναι η κατάσταση και με τα οχήματα και τις μοτοσικλέτες: από τις 143 μοτοσικλέτες που έχει στο δυναμικό της, μόνο οι 60 είναι λειτουργικές, με αποτέλεσμα να διπλοχρεώνονται καθημερινά οι υπάρχουσες για να βγουν οι ομάδες. Περιπολικά, αντί για τρία, διαθέτει μόνο ένα κι αυτό πάρα πολύ παλιό.

Είναι δε είναι απορίας άξιο για ποιο λόγο η υπηρεσία επιλέγει να δαπανά πάνω από 3000€ τον χρόνο για κόστη συντήρησης για το μοναδικό περιπολικό, τη στιγμή που στην αγορά, σαν μεταχειρισμένο δεν κοστίζει παραπάνω από 1500€.

Ο Βουλευτής κάνει λόγο και για τον ελλιπή εξοπλισμό των αστυνομικών της ΔΙΑΣ. Συγκεκριμένα, η υπηρεσία δεν διαθέτει επαρκή αριθμό με κράνη και όσα υπάρχουν είναι ήδη πάρα πολύ παλιά”.

Ο Βουλευτής καλεί την αρμόδια Υπουργό να απαντήσει τι πρόκειται να πράξει, ώστε να λυθεί άμεσα το χωροταξικό πρόβλημα της υπηρεσίας ΔΙΑΣ Πειραιά και να ενισχυθεί με καινούριες μοτοσικλέτες και περιπολικά, στολές και κράνη.

 

 

 

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı