You Are Here: Home » ΒΟΥΛΗ-ΚΟΜΜΑΤΑ » Ερώτηση Λαφαζάνη για την καταλήστευση των αποθεματικών των ταμείων

Ερώτηση Λαφαζάνη για την καταλήστευση των αποθεματικών των ταμείων

Ερώτηση Λαφαζάνη για την καταλήστευση των αποθεματικών των ταμείων

Ερώτηση με θέμα τις αφόρητες πιέσεις για την ένταξη των Ασφαλιστικών Ταμείων στο «κούρεμα» των ομολόγων του Δημοσίου, κατέθεσε στη Βουλή, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Οπως αναφέρει, σύμφωνα με δημοσιεύματα και διασταυρωμένες πληροφορίες εντάθηκαν τις τελευταίες μέρες οι πιέσεις προς τις Διοικήσεις των Ασφαλιστικών Ταμείων κάθε μορφής για «εθελοντική» συμμετοχή στο «κούρεμα» των ομολόγων του Δημοσίου.

“Επειδή το «κούρεμα» των Ασφαλιστικών Ταμείων ισοδυναμεί με νέα μεγάλη καταλήστευση των αποθεματικών τους και τη χαριστική βολή για το μέλλον τους. Επειδή ούτε η κυβέρνηση ούτε οι διοικήσεις των Ταμείων ούτε η Τράπεζα της Ελλάδας έχουν νόμιμο δικαίωμα να «κουρεύουν» (ληστεύουν) τα αποθεματικά των ασφαλισμένων και μάλιστα ερήμην τους. Επειδή η δια του «κουρέματος» καταλήστευση των Ταμείων επισύρει πελώριες πολιτικές και νομικές ευθύνες, οι οποίες δεν καλύπτονται από διάτρητες νομοθετικές ρυθμίσεις «κάλυψης» της τελευταίας στιγμής, ερωτώνται οι αρμόδιοι υπουργοί:

-Προτίθενται, έστω και την ύστατη στιγμή, να σταματήσουν τις πιέσεις στις Διοικήσεις των Ταμείων για εκβιαστική ένταξη τους στο PSI;

-Σκοπεύουν, έστω στο και πέντε, να ματαιώσουν την άδικη συμμετοχή των Ταμείων στο «κούρεμα» των ομολόγων του Δημοσίου και να προβούν στη διασφάλιση των αποθεματικών τους;”.

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı