You Are Here: Home » ΒΟΥΛΗ-ΚΟΜΜΑΤΑ » Ερώτηση για τις συνθήκες εργασίας στον προβλήτα ΙΙ του λιμανιού του Πειραιά

Ερώτηση για τις συνθήκες εργασίας στον προβλήτα ΙΙ του λιμανιού του Πειραιά

Ερώτηση για τις συνθήκες εργασίας στον προβλήτα ΙΙ του λιμανιού του Πειραιά

Ερώτηση μετά από νέες καταγγελίες για τις σχέσεις και τις συνθήκες εργασίας στον προβλήτα ΙΙ του λιμανιού του Πειραιά κατέθεσαν στη Βουλή οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης και Θοδωρής Δρίτσας.

Στην ερώτηση αναφέρει ότι οι εργασιακές σχέσεις που επικρατούν έχουν αποτελέσει αντικείμενο έντονων επικρίσεων ελληνικών και διεθνών συνδικαλιστικών οργανώσεων λιμενεργατών. «Οι επικρίσεις αυτές εκδηλώθηκαν με κινητοποιήσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό οι οποίες ανέδειξαν τις μεσαιωνικές συνθήκες εργασίας που επικρατούν στον προβλήτα ΙΙ και οι οποίες εκθέτουν διεθνώς τη χώρα μας.

Επειδή το θέμα των συνθηκών εργασίας που επικρατούν στον προβλήτα ΙΙ του Πειραιά, πέραν του ότι είναι βλαπτικές για τους ίδιους τους εργαζόμενους μπορεί να αποτελέσουν «πρότυπο προς εξαγωγή» και σε άλλες επιχειρήσεις και λιμάνια της Ελλάδας και του εξωτερικού».

Οι δύο βουλευτές ρωτούν μεταξύ άλλων αν διερευνήθηκαν οι καταγγελίες για καταχρηστική απόλυση των εργαζομένων από τις αρμόδιες Υπηρεσίες και αν ναι ποιο είναι το αποτέλεσμα αυτής της διερεύνησης; Επίσης, αν διερευνήθηκαν οι καταγγελίες για μη καταβολή οφειλόμενων αμοιβών και για πραγματοποίηση εργασίας κατά τα ρεπό και αν ναι ποιο είναι το αποτέλεσμα της διερεύνησης.

 

 

 

 

 

 

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı