You Are Here: Home » ΒΟΥΛΗ-ΚΟΜΜΑΤΑ » Ερώτηση Μπεντενιώτη για το ΝΑΤ

Ερώτηση Μπεντενιώτη για το ΝΑΤ

Ερώτηση Μπεντενιώτη για το ΝΑΤ

“Tο ΝΑΤ είναι σκόπιμο να υπαχθεί στο Υπουργείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων, ως αυτοτελής ομάδα – κατηγορία ασφάλισης” τονίζει σε ερώτησή του στη Βουλή ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ και βουλευτής Πειραιά Μανώλης Μπεντενιώτης.

Στη βάση αυτής της πρότασης, ζητά να καταργηθεί η διάταξη του άρθρου 27 του νόμου 3836/2010, με την οποία προβλέπεται “από 1.1.2013 ο κλάδος κύριας σύνταξης των ναυτικών του ΝΑΤ εντάσσεται στον κλάδο σύνταξης του ΙΚΑ- ΕΤΑΜ”.

Όπως εξηγεί δε, στην ερώτησή του ο κ. Μπεντενιώτης, “το ΝΑΤ από 1.1.2013 εφ’ όσον υπαχθεί ως κλάδος σύνταξης στο ΙΚΑ, δεν θα μπορεί να λειτουργήσει ουσιαστικά, αφού μεταξύ των άλλων είναι το μοναδικό ταμείο ασφάλισης στον κόσμο, χωρίς μητρώο ασφαλισμένων”.

Όπως δε προσθέτει στην ερώτησή του ο κ. Μπεντενιώτης, η πρόταση αυτή, είναι θέση που έχει υποστηριχθεί δεκαετίες τώρα σε επιστημονικά συνέδρια και ειδικούς επιστήμονες, που έχουν ασχοληθεί με την οργάνωση ενός “ενιαίου εθνικού συστήματος κοινωνικής ασφάλισης περιφερειακά αποκεντρωμένου”.

Γι’ αυτό και επισημαίνει ότι “είναι εσφαλμένη η διάταξη του 2010, με την οποία προβλέπεται η υπαγωγή του ΝΑΤ στο ΙΚΑ” και γι’ αυτό τονίζει ότι “πρέπει να καταργηθεί, αφού άλλωστε δε μπορεί και να ισχύσει”.

 

 

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı