You Are Here: Home » Uncategorized » Επιστολή Μιχαλολιάκου προς τον Πρόεδρο του ΕΣΡ

Επιστολή Μιχαλολιάκου προς τον Πρόεδρο του ΕΣΡ

Επιστολή Μιχαλολιάκου προς τον Πρόεδρο του ΕΣΡ

«ΕΡΤ και ιδιωτικά ΜΜΕ παρανομούν εις βάρος της Χρυσής Αυγής»​

Eπιστολή διαμαρτυρίας στον πρόεδρο του ΕΣΡ με την οποία διαμαρτύρεται για τον αποκλεισμό του από τα ΜΜΕ, απέστειλε ο Γενικός Γραμματέας της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος. Συγκεκριμένα αναφέρει:

Στις πρόσφατες εκλογές της 26ης Μαΐου 2019 για την ανάδειξη των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που αναλογούν στην Ελλάδα, το κόμμα Λαϊκός Σύνδεσμος-Χρυσή Αυγή έλαβε ποσοστό 4,88% και κατέλαβε την 5η θέση εκλέγοντας δύο Ευρωβουλευτές.

Το αποτέλεσμα αυτό επετεύχθη παρά την ύπαρξη ενός μακροχρόνιου αποκλεισμού της παράταξής μας από το σύνολο των τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών σταθμών.

Ακόμη και κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, οι σταθμοί δεν τήρησαν την αρχή της αναλογικής ισότητας όσον αφορά την παρουσίαση των θέσεων και των υποψηφίων μας, ιδίως κατά τη μετάδοση δελτίων ειδήσεων, συνεντεύξεων, εκπομπών πολιτικού διαλόγου και άλλων ενημερωτικών εκπομπών.

Μάλιστα, η ΕΡΤ Α.Ε. δεν τήρησε στο ελάχιστο τις υποχρεώσεις της που απορρέουν από το άρθρο 3 της υπ’ αριθ. 1290/14-05-2019 (ΦΕΚ 1698/15-05-2019) ΚΥΑ των Υπουργών Εσωτερικών-Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, σχετικά με την προβολή της συνέντευξης τύπου, της συνέντευξης και των δύο προεκλογικών συγκεντρώσεων σε Αθήνα και Επαρχία αντιστοίχως. Για το γεγονός αυτό έχω ήδη υποβάλλει ενώπιον σας την με αριθμό πρωτοκόλλου 2955/23-05-2019 αναφορά καταγγελία κατά της ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία ΕΡΤ ΑΕ.

Ως εκ τούτου, και σε συνέχεια προγενέστερων καταγγελιών στις οποίες έχω προβεί, ζητώ όπως η Ανεξάρτητη Αρχή της οποίας προΐστασθε ενεργήσει τα νόμιμα προκειμένου αφενός μεν να επιβληθούν οι δέουσες κυρώσεις στους τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς που δεν έχουν τηρήσει την αρχή της πολιτικής πολυφωνίας και της αναλογικής ισότητας αναφορικά με την προβολή του κόμματός μας είτε κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου είτε εκτός αυτής, αφετέρου δε να τηρηθεί εις το ακέραιον η νομιμότητα και ειδικώς οι πρόνοιες του π.δ. 26/2012 σχετικώς με την προβολή των θέσεων του κόμματός μας κατά την προεκλογική περίοδο των επερχόμενων εθνικών εκλογών που, σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει δημοσίως γνωστά, θα πραγματοποιηθούν την 7η Ιουλίου 2019.

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı