You Are Here: Home » Κεντρικα Νεα » ΕΠΙΚΑΙΡΑ: Οι γιορτές μας μάραναν

ΕΠΙΚΑΙΡΑ: Οι γιορτές μας μάραναν

ΕΠΙΚΑΙΡΑ: Οι γιορτές μας μάραναν

 

Του Δημήτρη Καπράνου

Το 2020 θα συμπληρωθούν 2500 χρόνια από τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας. Μαθαίνω μάλιστα ότι θα γίνουν και κάποιες εκδηλώσεις. Ελπίζω όχι στην Σαλαμίνα!
Όχι στην Σαλαμίνα, γιατί το νησί σήμερα αποτελεί ντροπή και όνειδος τόσο για τους κατοίκους του αλλά-κυρίως- για την απερχόμενη δημοτική αρχή.
Δεν θα σταθώ στην επί δεκαετίες κακοποίηση ενός από τα ωραιότερα νησιά της χώρας.
Δεν θα σταθώ στην άναρχη δόμηση, στην απαίσια οδοποιία, στην απαίσια οδήγηση, στην παντελή έλλειψη αστυνομίας και τροχαίας, που έχουν αφήσει το νησί έρμαιο στους ληστές (κάθε τόσο “σπάνε” σπίτια και κλέβουν ότι βάλει ο νους σας) και στους εγκληματίες οδηγούς (τα τροχαία είναι καθημερινότητα στο νησί.
Θα σταθώ, όμως, στην μετατροπή ολόκληρης της Σαλαμίνας σε έναν απέραντο σκουπιδότοπο, σπαρμένο με ότι βρωμιά βάλει ο νους σας.
Από στρώματα, έπιπλα, πλαστικά, γυαλικά, μηχανήματα. Ότι θέλετε υπάρχει δεξιά και αριστερά από τους δρόμους των “οικισμών”.
Το θέαμα είναι τραγικό, είναι πρωτοφανές! Ένα γαϊτανάκι από “χωματερές”, με σκουπιδαριό δίπλα στα σπίτια, δίπλα στη θάλασσα. Κλαδιά, ξερόχορτα, στερεά απορρίμματα από τα σπίτια, ξεκοιλιασμένες πλαστικές σακούλες από τις γάτες με το περιεχόμενο στο οδόστρωμα!
Απορώ πώς δεν έχει επέμβει ακόμη η υγειονομική υπηρεσία τη Περιφέρειας Πειραιώς, ο εισαγγελέας, κάποιος, επί τέλους, που να βουτήξει από το μαλλί την δημοτική αρχή (η οποία απέρχεται εν μέσω ορυμαγδού αποδοκιμασιών -μετά βίντεο και αποκαλύψεων- και δεν επανεξελέγη, κατατροπωθείσα και αποδοκιμασθείσα)και να την βάλει να μαζέψει, να καθαρίσει το νησί από την βρώμα. από την μπίχλα, απο το σκουπιδαριό!
Απορώ με το πώς ακόμη δεν έχουν εκδηλωθεί επιδημίες στην Σαλαμίνα. Καμιά λεπτοσπείρωση, κανένας ιός από τα κουνούπια, καθώς οι αρουραίοι και οι κώνωπες έχουν κάθε τόσο πάρτι στις όχθες των δρόμων με το σκουπιδαριό!
Δεν ξέρω αν κάποιοι νομίζουν ότι επειδή δεν επανεξελέγησαν μπορούν να αδιαφορήσουν για την υγεία των δημοτών τους μέχρι να αναλάβουν οι νικητές των εκλογών την 1η Σεπτεμβρίου, αλλά καλά θα κάνει ο απερχόμενος Αντιπεριφερειάρχης Πειραιώς να ρίξει μια ματιά και να μας πει τί θα γίνει με την Σαλαμίνα-υγειονομική βόμβα, που είναι πηγμένη στο σκουπίδι και το ξερόχορτο!
Ένα σπίρτο να πετάξει ένα βράδυ ένας παρανοϊκός, μπορεί να κάνει παρανάλωμα περιοχές ολόκληρες! Ποιόν εορτασμό, ρε κακομοίρηδες; Σε ποιά Σαλαμίνα; Ντροπή και αίσχος τόσο για την δημοτική αρχή όσο και για τους δημότες και τους παραθεριστές που ανέχονται αυτή την απαράδεκτη κατάσταση! Για τρίξτε μια ματιά στην Σαλαμίνα κ. Χαρδαλιά κι ύστερα πέστε μας πού υπάρχει ο μεγαλύτερος κίνδυνος στην Αττική!

 

Το άρθρο του Δημήτρη Καπράνου δημοσιεύεται σήμερα στη “Δημοκρατία”

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı