You Are Here: Home » ΝΑΥΤΙΛΙΑ » Επί τάπητος η Ναυτική Διαιτησία στον Πειραιά

Επί τάπητος η Ναυτική Διαιτησία στον Πειραιά

Επί τάπητος η Ναυτική Διαιτησία στον Πειραιά

Συνάντηση των μελών του ΔΣ της Ενωσης Εφοπλιστών Ναυτιλίας Μικρών Αποστάσεων με τους εκπροσώπους της Ελληνικής Ένωσης Ναυτιλιακών Δικηγόρων κ.κ. Γρ. Τιμαγένη – Δευκ. Ρεδιάδη – Αντ. Τσαβδαρίδη – Γεώργ. Σκορίνη πραγματοποιήθηκε χθες με θέμα τη Ναυτική Διαιτησία στον Πειραιά.

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου της ΕΕΝΜΚ οι εκπρόσωποι της Ένωσης ναυτιλιακών δικηγόρων ενημέρωσαν ότι: Σκοπός της Ένωσης είναι η ανάπτυξη του θεσμού της ναυτιλιακής διαιτησίας στην Ελλάδα και ειδικότερα στον Πειραιά. Επίσης η δημιουργία ομάδας προσώπων, Ελλήνων και αλλοδαπών, ικανών να εκτελέσουν με επιτυχία τα έργα του διαιτητή ή επιδιαιτητή στην επίλυση των ναυτιλιακών διαφορών.

Αναφέρθηκε ότι οι διάδικοι μπορούν ελεύθερα να ορίσουν τον διαιτητή τους από μέλη ή μη μέλη της Ένωσης και αν οι διαιτητές συμφωνούν μπορούν να επιλέγουν τον επιδιαιτητή τους πάλι από μέλη ή μη μέλη της ένωσης. Επιπλέον, οι διάδικοι μπορούν να χρησιμοποιούν ελεύθερα αλλοδαπούς διαιτητές ή άλλους συμβούλους. Σε περίπτωση διαφωνίας, τον μόνο διαιτητή ή τον επιδιαιτητή ορίζει ο Πρόεδρος της ένωσης μεταξύ των τακτικών μελών της.

Οι διαιτησίες θα διέπονται από τον πρότυπο νόμο της UNCITRAL για τη Διεθνή Εμπορική Διαιτησία και θα διεξάγονται σύμφωνα με τους κανόνες Ναυτικής Διαιτησίας.

Ο κ. Τιμαγένης ανάφερε ότι η ανάπτυξη του θεσμού της Ναυτιλιακής Διαιτησίας στην Ελλάδα και η περαιτέρω ανάπτυξη του Πειραιά ως διεθνούς κέντρου ναυτιλίας και διαιτησίας θα έχει ως αποτέλεσμα τη σημαντική εξοικονόμηση δαπανών. Ο Πειραιάς μπορεί να αποτελέσει ανταγωνιστική και αξιόπιστη εναλλακτική λύση για την επίλυση ναυτιλιακών διαφορών.

Αντηλλάγησαν σκέψεις και απόψεις, ενώ συμφωνήθηκε όπως το θέμα αποτελέσει ειδική ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα της Ένωσης το αμέσως επόμενο διάστημα.

 

 

 

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı