You Are Here: Home » ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ » Επίθεση Παντελάκη στο Δ.Σ. της ΚΕΔΕ: «Βρίσκεται σε διατεταγμένη αποστολή για να σωθούν τα μονοπώλια»

Επίθεση Παντελάκη στο Δ.Σ. της ΚΕΔΕ: «Βρίσκεται σε διατεταγμένη αποστολή για να σωθούν τα μονοπώλια»

Επίθεση Παντελάκη στο Δ.Σ. της ΚΕΔΕ: «Βρίσκεται σε διατεταγμένη αποστολή για να σωθούν τα μονοπώλια»

Εντονη κριτική στο Δ.Σ. της ΚΕΔΕ άσκησε η δημοτική σύμβουλος Πειραιά, επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Ελπίδα Παντελάκη με αφορμή τη στάση του για τις νέες περικοπές του Μνημονίου. Η κ. Παντελάκη τόνισε ότι στη νέα μείωση πόρων προς την Τοπική Διοίκηση που σημαίνει νέα επιβάρυνση των λαϊκών στρωμάτων και μεγαλύτερες ελλείψεις σε έργα και κοινωνικές υπηρεσίες, το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ δεν ζητά να μην υπάρχουν περικοπές (αφού αυτές τις θεωρεί δεδομένες!) αλλά ζητά η μείωση των αναπτυξιακών πόρων (ΣΑΤΑ) «α γίνει με ισόρροπο επιμερισμό μεταξύ του πρώτου και του δεύτερου βαθμού Αυτοδιοίκησης, δηλαδή να επιβαρυνθεί και η περιφερειακή διοίκηση(!).

Η κ. Παντελάκη αναφέρθηκε και στην πρόσκληση της ΚΕΔΕ να επισκεφτούν την Αθήνα οι Ιταλοί Δήμαρχοι που ανακοίνωσαν την πρόθεσή τους να προσφέρουν το μισθό τους στην Ελλάδα «για να την βοηθήσουν να αντιμετωπίσει τάχα την κρίση», και η οποία «εντάσσεται σε επικοινωνιακό μπαράζ αποπροσανατολισμού και εμπαιγμού του λαού που συνθλίβεται στις μυλόπετρες του ευρωενωσιακού ονείρου και των αλλεπάλληλων μνημονίων, για να στηρίξουν την κερδοφορία των μονοπωλιακών ομίλων και να κάνουν πάμφθηνη την εργατική δύναμη».

Η δημοτική σύμβουλος υποστήριξε ότι με βάση τους δοσμένους συσχετισμούς το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ βρίσκεται σε διατεταγμένη αποστολή. «Να προωθήσει με νύχια και με δόντια την περιβόητη κοινωνική συνοχή. Δηλαδή, προσπαθεί να πείσει το λαό να παραιτηθεί από τα δικαιώματά του, να υποκλιθεί στην εξουσία των καπιταλιστών και να υιοθετήσει ως αναγκαία επιλογή το μοίρασμα της φτώχιας και της μιζέριας για να σωθεί τάχα η χώρα. «Δηλαδή, για να σωθούν τα μονοπώλια με νέα προνόμια και κίνητρα για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας».

 

 

 

 

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı