You Are Here: Home » ΕΜΠΟΡΙΟ-ΕΠΙΧ/ΣΕΙΣ » «Εξοντωτική η πτώση στο λιανικό εμπόριο»

«Εξοντωτική η πτώση στο λιανικό εμπόριο»

«Εξοντωτική η πτώση στο λιανικό εμπόριο»

Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ κ. Βασίλης Κορκίδης μετά την ανακοίνωση από την Ελληνική Στατιστική Αρχή του Δείκτη Κύκλου Εργασιών και του Δείκτη Όγκου στο Λιανικό Εμπόριο για το μήνα Ιανουάριο του 2013, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Η φετινή χρονιά ξεκίνησε με τον χειρότερο δυνατό τρόπο για τις εμπορικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο χώρο του λιανεμπορίου, καθώς ο Δείκτης Όγκου στον κλάδο, ο οποίος στην ουσία αποτυπώνει τον κύκλο εργασιών των επιχειρήσεων σε σταθερές τιμές, διαμορφώθηκε στις 66,3 μονάδες (γενικός δείκτης) όντας μειωμένος κατά 16,4% σε σχέση με τον αντίστοιχο περυσινό (Ιανουάριος 2012) και κατά 20,1% σε σύγκριση με τον Δεκέμβριο του 2012.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η συνεχιζόμενη ύφεση, σε συνδυασμό με την έντονη αβεβαιότητα και τη σωρεία λουκέτων, έχουν ως συνέπεια το πάγωμα της αγοράς. Η υποτονική κίνηση στα εμπορικά καταστήματα συμβάλλει στη δραματική μείωση του τζίρου σε όλες τις κατηγορίες σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2012, φτάνοντας σε διψήφια ποσοστά ακόμη και σε κλάδους όπως τα μεγάλα καταστήματα τροφίμων (-14,5%). Ιδιαίτερα αρνητική είναι η εικόνα του τζίρου σε κλάδους όπως Ένδυση – Υπόδηση (-16,8%), Φαρμακευτικά – Καλλυντικά (-22,8%), Έπιπλα – Ηλεκτρικά Είδη και Οικιακός Εξοπλισμός (-20,9%). Τα παραπάνω έχουν ως αποτέλεσμα, ολοένα και περισσότεροι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων, λόγω των δυσμενών συνθηκών και της περιορισμένης καταναλωτικής δαπάνης, να αναγκάζονται να παύσουν τη δραστηριότητα της επιχείρησής τους.

Είναι προφανές ότι οι επιπτώσεις της ακολουθούμενης περιοριστικής οικονομικής πολιτικής, στην ουσία εξοντώνουν τις όποιες αναπτυξιακές πρωτοβουλίες από την πλευρά του ιδιωτικού τομέα και βυθίζουν σε τέλμα την εσωτερική ζήτηση και την εμπορική δραστηριότητα».

 

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı