You Are Here: Home » ΑΣΤΥΝΟΜΙΚA » Εξαρθρώθηκε σπείρα που εξαπατούσε ηλικιωμένους

Εξαρθρώθηκε σπείρα που εξαπατούσε ηλικιωμένους

Εξαρθρώθηκε σπείρα που εξαπατούσε ηλικιωμένους

Εξιχνιάσθηκαν 44 περιπτώσεις

Εγκληματική ομάδα που διέπραττε απάτες σε βάρος ηλικιωμένων σε διάφορες περιοχές της Αττικής εξάρθρωσε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής.Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης συνελήφθησαν δύο Ελληνες ΡΟΜΑ και μία αλλοδαπή γυναίκα, ηλικίας 36, 37 και 29 ετών αντίστοιχα και σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωσης και απάτες κατ’ εξακολούθηση.

Όπως προέκυψε από την έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Δυτικής Αττικής, οι συλληφθέντες από κοινού με άλλους δύο συνεργούς τους, που αναζητούνται, από 2ετίας και πλέον, είχαν συγκροτήσει εγκληματική οργάνωση, η οποία με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά αλλά με διακριτούς και συγκεκριμένους ρόλους, διέπραττε απάτες σε βάρος ηλικιωμένων ατόμων, κυρίως στις περιοχές της Δυτικής Αττικής και των Αθηνών.

Ειδικότερα, οι συλληφθέντες εντόπιζαν ηλικιωμένα άτομα και συνέλεγαν πληροφορίες σχετικά με την οικογενειακή τους κατάσταση και τα συγγενικά τους πρόσωπα. Στη συνέχεια τα προσέγγιζαν συστηνόμενοι ως λογιστές, ασφαλιστές, υπάλληλοι εταιρειών, υπάλληλοι διεκπεραίωσης επιστροφών χρημάτων από την Εφορία και παριστάνοντας ψευδή γεγονότα ως αληθινά τους αποσπούσαν μεγάλα χρηματικά ποσά. Στις περιπτώσεις που οι ηλικιωμένοι δεν πείθονταν, τηλεφωνούσαν σε μέλη της σπείρας, που προσποιούντο συγγενικά τους πρόσωπα και επιβεβαίωναν την οφειλή ή τα λεγόμενά τους. Σε ορισμένες περιπτώσεις μετέφεραν τους ηλικιωμένους με τα αυτοκίνητά τους στην οικία τους, σε Τράπεζα ή σε ενεχυροδανειστήριο προκειμένου να κάνουν ανάληψη χρημάτων.

Μέχρι στιγμής, έχει εξακριβωθεί ότι με τη μέθοδο αυτή έχουν εξαπατήσει ένδεκα (11) και έχουν αποπειραθεί να εξαπατήσουν άλλους τριάντα τρεις (33) ηλικιωμένους, στο Αιγάλεω, στο Περιστέρι, Χαϊδάρι, Άνω Λιόσια, Ίλιον, Καμίνια, Κολωνό, Πειραιά, Κερατσίνι, Άγιο Δημήτριο, Μοσχάτο, Κυψέλη, Βύρωνα, Πατήσια, Άλιμο, Γλυφάδα, αποσπώντας συνολικά το χρηματικό ποσό των -42.000- ευρώ.

Σε έρευνα που διενεργήθηκε στις οικίες των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :

Το χρηματικό ποσό των 19.260 ευρώ.

Πλήθος κοσμημάτων, κινητών τηλεφώνων, φορητών ηλεκτρονικών υπολογιστών και προσωπικών εγγράφων.

Τρία Ι.Χ. επιβατικά αυτοκίνητα.

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τη συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

 

 

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı