You Are Here: Home » ΑΣΤΥΝΟΜΙΚA » Εξαρθρώθηκε κύκλωμα πλαστογράφων ταξιδιωτικών εγγράφων

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα πλαστογράφων ταξιδιωτικών εγγράφων

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα πλαστογράφων ταξιδιωτικών εγγράφων

Εξαρθρώθηκε, μετά από πολυήμερη έρευνα από το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής, εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιούνταν στην πλαστογραφία και εμπορία ταξιδιωτικών εγγράφων. Μετά από συντονισμένη επιχείρηση στις περιοχές του Αγίου Παντελεήμονα, της Πλατείας Αττικής και των Κάτω Πατησίων, συνελήφθησαν τρεις αλλοδαποί, μέλη της σπείρας ενώ αναζητείται ακόμα ένας αλλοδαπός συνεργός τους.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για πλαστογραφία πιστοποιητικών, κατοχή ταξιδιωτικών εγγράφων τρίτων προσώπων, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος κατ’ εξακολούθηση και παράβαση του Νόμου περί οργανωμένου εγκλήματος.

Ειδικότερα, έπειτα από αξιοποίηση πληροφοριών της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής και πολυήμερη έρευνα, εντοπίστηκαν και ταυτοποιήθηκαν τα βασικά μέλη οργανωμένου κυκλώματος πλαστογραφίας και εμπορίας ταξιδιωτικών εγγράφων, που προορίζονται για την παράνομη προώθηση μεταναστών.

Από τη σχετική έρευνα, εντοπίστηκαν οι οικίες που χρησιμοποιούσαν-διέμεναν τα ύποπτα άτομα, καθώς και οικία την οποία χρησιμοποιούσαν αποκλειστικά ως χώρο απόκρυψης των ταξιδιωτικών εγγράφων, που παρανόμως κατείχαν και διακινούσαν.

Από την παράνομη δράση τους, τα μέλη της ομάδας, αποκόμιζαν υπέρογκα χρηματικά ποσά, που εκτιμώνται σε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.

Οι τιμές κυμαίνονταν ανάλογα με το είδος, τη χώρα προέλευσης του εγγράφου και την ποσότητα κάθε παραγγελίας. Για κάθε διαβατήριο οι τιμές κυμαίνονταν μεταξύ 800 και 1.200 ευρώ, για κάθε δελτίο ταυτότητας από 300 έως 500 ευρώ, ενώ για άδειες ικανότητας οδήγησης οι τιμές κυμαίνονταν από 150 έως και 300 ευρώ έκαστη.

Χαρακτηριστικό του τρόπου δράσης τους είναι ότι το κύκλωμα ήταν σε θέση να εφοδιάζει τους «πελάτες» του με πλήρη γκάμα εγγράφων ήτοι διαβατήριο, ταυτότητα, διπλώματα ακόμα και κάρτες υγείας, τραπεζικές κάρτες και λοιπά βοηθητικά έγγραφα, έτσι ώστε οι χρήστες των εγγράφων αυτών να παρουσιάζουν νομιμοφανή εικόνα και να αυξάνουν τις πιθανότητες εξαπάτησης των αρμοδίων αρχών.

Μετά από έρευνες που διενεργήθηκαν σε τρείς οικίες και ένα όχημα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • -204- διαβατήρια
  • -123- δελτία ταυτότητας
  • -5- άδειες ικανότητας οδήγησης
  • -59- άδειες διαμονής/δελτία ασύλου
  • -49- προξενικές θεωρήσεις
  • -35- διαφάνειες διαφόρων ταξιδιωτικών εγγράφων
  • -2.000- έντυπα αδειών κυκλοφορίας οχημάτων κενών άνευ στοιχείων και αρίθμησης  -62- σφραγίδες
  • -2- φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές
  • -3- κινητά τηλέφωνα
  • -1.365- ευρώ και -36- δολάρια ΗΠΑ

Περαιτέρω εξακριβώθηκε ότι, 157 από τα κατασχεθέντα ταξιδιωτικά έγγραφα, ανήκουν σε σειρά κλεμμένων-απολεσθέντων εντύπων από διάφορες χώρες.

Οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı