You Are Here: Home » Κεντρικα Νεα » Εξαπατήθηκαν οι δημοτικοί σύμβουλοι για την εκμίσθωση του Πύργου; – Τι λέει ο Τ. Κάρλες

Εξαπατήθηκαν οι δημοτικοί σύμβουλοι για την εκμίσθωση του Πύργου; – Τι λέει ο Τ. Κάρλες

Εξαπατήθηκαν οι δημοτικοί σύμβουλοι για την εκμίσθωση του Πύργου; – Τι λέει ο Τ. Κάρλες

“Οι περισσότεροι δε γνώριζαν ότι οι Δήμοι πληρώνουν φόρους”

“Όλοι όσοι διαχειρίζονται δημόσιο δημοτικό χρήμα, οφείλουν να το σέβονται¨ τονίζει ο επί σειρά ετών πρώην αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Πειραιά Τάσος Κάρλες. Ο πρώην “τσάρος” του μεγάρου της πλατείας Κοραή υποστηρίζει ότι οι δημοτικοί σύμβουλοι δεν ενημερώθηκαν από τις αρμόδιες υπηρεσίες όσον αφορά την εκμίσθωση του Πύργου αγνοώντας έτσι ότι ο Δήμος θα επιβαρύνεται με φόρους καταβάλλοντας σχεδόν τα μισά λεφτά απ΄ αυτά που θα εισπράττει. Βέβαια, στο δημοτικό συμβούλιο υπάρχουν και παλιοί σύμβουλοι  που όφειλαν να γνωρίζουν και επομένως η άγνοιά τους δε δικαιολογείται, λέει.

Ειδικότερα, ο κος Κάρλες αναφέρει αναλυτικώς τι συμβαίνει όταν οι Δήμοι διαθέτουν την ακίνητη περιουσία τους, πότε κερδίζουν, πότε χάνουν και τι σημαίνει σεβασμός στο δημόσιο δημοτικό χρήμα.

Οι Δήμοι διαθέτουν ακίνητη περιουσία και την περιουσία αυτή οφείλουν να αξιοποιούν. Σύμφωνα με την ΕΕΤΑΑ (Ελληνική Εταιρία Τοπικής Ανάπτυξης Αυτοδιοίκησης) έχουν τους εξής τρόπους:
1) Πώληση η Εκμίσθωση
2) Αντιπαροχή
3) Παραχώρηση εκμετάλλευσης αυτοχρηματοδότηση
4) Συνεργασία / κοινοπραξία / ειδικού τύπου εκμετάλλευση
Η συμβολή και συμβουλή των οικονομικών και νομικών υπηρεσιών του εκάστοτε ΟΤΑ σε κάθε απόφαση αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας του κρίνεται ως απαραίτητη.
Στην περίπτωση της αξιοποίησης του Πύργου στον Πειραιά αμφιβάλλω εάν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι είχαν ενημέρωση από τις υπηρεσίες. Οι περισσότεροι δεν γνώριζαν ότι οι Δήμοι πληρώνουν φόρους. Βέβαια η άγνοια αυτή δεν δικαιολογείται από τους παλαιότερους, αφού κάθε χρόνο ψηφίζουν τον απολογιστικό πίνακα ΕΣΟΔΩΝ-ΕΞΟΔΩΝ, όπου φαίνεται καθαρά η πληρωμή φόρων. Ως παράδειγμα· στον απολογιστικό πίνακα του 2018 στη σελίδα 3 των εξόδων αναφέρονται οι κάτωθι πληρωμές:
Κωδικός 006331.03, Φόρος Εισοδήματος Ε2 = 802.988,41 €
Κωδικός 003331.04, ΕΝΦΙΑ = 571.806,43 €

Η παρέμβασή μου αυτή οφείλεται στη διαπίστωση ότι δεν υπήρχε η σωστή ενημέρωση των κ.κ. Δημοτικών Συμβούλων.

Στην ΙΔΙΟΧΡΗΣΗ ο Δήμος δεν πληρώνει τίποτα.
Στην ΕΚΜΙΣΘΩΣΗ ο Δήμος πληρώνει σχεδόν τα μισά λεφτά σε φόρους.
Στην ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ λέμε ΝΑΙ.
Στην ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΖΗΜΙΑ λέμε ΟΧΙ.

Όλοι όσοι διαχειρίζονται δημόσιο δημοτικό χρήμα, οφείλουν να το σέβονται.

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı