You Are Here: Home » Κεντρικα Νεα » Εντονη διαμαρτυρία για την ακτοπλοϊκή απομόνωση του Αργοσαρωνικού

Εντονη διαμαρτυρία για την ακτοπλοϊκή απομόνωση του Αργοσαρωνικού

Εντονη διαμαρτυρία για την ακτοπλοϊκή απομόνωση του Αργοσαρωνικού

Κοινή επιστολή των δημάρχων Πόρου, Υδρας και Σπετσών για τη διακοπή των δρομολογίων του Flying Cat 2

Mε κοινή επιστολή τους προς της Hellenic Sea Ways οι δήμαρχοι του Πόρου, της Υδρας και των Σπετσών διαμαρτύρονται εντονότατα για τη διακοπή των δρομολογίων του πλοίου Flying Cat 2 και γενικότερα την απομάκρυνσή του από την γραμμή του Αργοσαρωνικού που έχει ως αποτέλεσμα την απομόνωση του Αργοσαρωνικού.

Αναλυτικότερα στην επιστολή τους αναφέρουν ότι «το γεγονός αυτό μας θλίβει όλους αφάνταστα και προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση στις τοπικές μας κοινωνίες. Η μεγάλη μείωση των δρομολογίων από και προς τα νησιά μας, έχει επιφέρει ήδη τεράστιες επιπτώσεις σε όλους τους τομείς.

Καθημερινά γινόμαστε αποδέκτες δικαίων παραπόνων από Δημότες που δεν καταφέρνουν να εξυπηρετηθούν, ιδιαίτερα μάλιστα κατά τις ημέρες αιχμής, ενώ μεγάλα είναι τα προβλήματα που έχουν προκληθεί στους επαγγελματίες των νησιών μας, καθώς οι πελάτες ακυρώνουν κρατήσεις, λόγω του ότι δεν καταφέρνουν να εξασφαλίσουν εισιτήρια για την μετάβαση και την επιστροφή τους με ιπτάμενα.

Αφενός η μείωση των δρομολογίων αφετέρου η έλλειψη συμβατικού πλοίου για τα νησιά της Ύδρας και των Σπετσών και της σημαντικής περικοπής τους για τον Πόρο, έχουν επιφέρει βαρύτατο πλήγμα στην τουριστική κίνηση των νησιών μας που δεδομένης της γενικότερης οικονομικής κατάστασης της χώρας, μας οδηγεί στην ολοκληρωτική καταστροφή».

Οι τρεις δήμαρχοι ζητούν την άμεση δρομολόγηση στη γραμμή του Αργοσαρωνικού, συμβατικού πλοίου ή άλλου ταχύπλοου αντίστοιχης χωρητικότητας με το Flying Cat 2 (F / Cat 3 ή F / Cat 5), προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες της επιβατικής κίνησης εν μέσω μάλιστα της τουριστικής περιόδου.

«Τα τόσο όμορφα και ιστορικά νησιά μας, όπως ο Πόρος, η Ύδρα και οι Σπέτσες, νομίζουμε ότι αξίζουν την προσοχή και την φροντίδα όλων μας, ιδιαίτερα στην συγκεκριμένη χρονική περίοδο που η Πατρίδα μας, αλλά και τα νησιά μας έχουν ανάγκη περισσότερο από ποτέ την τουριστική ανάπτυξη για πολύ ευνόητους λόγους.

Η ακτοπλοϊκή σύνδεση, με σκοπό την εξυπηρέτηση των μονίμων κατοίκων, αλλά και την εύκολη πρόσβαση των τουριστών που επιθυμούν να επισκεφτούν τα μοναδικά σε ομορφιές νησιά μας, είναι απολύτως αναγκαία και επιβεβλημένη».

 

 

 

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı