You Are Here: Home » Κεντρικα Νεα » ΕΝ.Π.Ε. προς Κυβέρνηση: Δεν υπάρχει πλεονάζον προσωπικό στις Περιφέρειες

ΕΝ.Π.Ε. προς Κυβέρνηση: Δεν υπάρχει πλεονάζον προσωπικό στις Περιφέρειες

ΕΝ.Π.Ε. προς Κυβέρνηση: Δεν υπάρχει πλεονάζον προσωπικό στις Περιφέρειες

Να μην συμπεριληφθούν οι εργαζόμενοι των 13 Περιφερειών στις διατάξεις περί διαθεσιμότητας του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Προσαρμογής 2013-2016, ζητά η ΕΝ.Π.Ε. και καλεί την κυβέρνηση να επανεξετάσει την απόφασή της.

Σύμφωνα με την ανακοίνωσή της η ΕΝ.Π.Ε. μετά και από τη συνάντηση αντιπροσωπείας των Περιφερειαρχών με τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αντώνη Μανιτάκη, επαναλαμβάνει ότι στις Περιφέρειες δεν υπάρχει πλεονάζον προσωπικό, αλλά σημαντικές ελλείψεις που σχετίζονται με τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους πολίτες.

“Την ίδια ώρα το Κεντρικό Κράτος αδυνατεί να περικόψει τις σπατάλες του, καταφεύγοντας στην εύκολη λύση των περικοπών στις Περιφέρειες. Οι Περιφέρειες προτείνουν στην κυβέρνηση να υιοθετήσει μια διαφορετική προσέγγιση, με μεγαλύτερο δημοσιονομικό όφελος, όπως η κατάργηση των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, στις οποίες υπάρχει πλεονάζον προσωπικό που θα μπορούσε να μεταταχθεί στις Περιφέρειες καλύπτοντας πραγματικές τους ανάγκες. Επιπλέον οι Περιφέρειες τονίζουν ότι ο νέος θεσμός της δευτεροβάθμιας αυτοδιοίκησης, πρέπει να στηριχθεί τόσο σε θεσμικό όσο και σε διοικητικό επίπεδο, δεδομένου ότι, δεν ευθύνεται ούτε για τις αλόγιστες προσλήψεις στον δημόσιο τομέα κατά τις προηγούμενες δεκαετίες, ούτε βαρύνεται με χρέη λόγω κακοδιαχείρισης. Οι Περιφέρειες στα δύο χρόνια λειτουργίας τους έχουν συμβάλλει από μόνες τους στη δημοσιονομική προσπάθεια της χώρας μειώνοντας τα λειτουργικά τους έξοδα έως και 40%, ενώ έχουν επωμισθεί και τις βίαιες περικοπές των εσόδων τους από τον κρατικό προϋπολογισμό (ΚΑΠ) κατά 60%. Η ΕΝ.Π.Ε. ξεκαθαρίζει προς κάθε κατεύθυνση ότι εφεξής δεν πρόκειται να αποδεχθεί οριζόντια μέτρα, ούτε φυσικά πρόσθετες αρμοδιότητες -όπως συμβαίνει το τελευταίο διάστημα- χωρίς τους αναγκαίους πόρους και το προσωπικό. Έσχατο όριο των όποιων παρεμβάσεων είναι η μη παραβίαση του Συντάγματος” καταλήγει η ανακοίνωση.

 

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı