You Are Here: Home » ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ » Εκλεισαν τους Δήμους διαμαρτυρόμενοι για τις περικοπές πόρων της Αυτοδιοίκησης

Εκλεισαν τους Δήμους διαμαρτυρόμενοι για τις περικοπές πόρων της Αυτοδιοίκησης

Εκλεισαν τους Δήμους διαμαρτυρόμενοι για τις περικοπές πόρων της Αυτοδιοίκησης

Λουκέτο για 4 ώρες έβαλαν σήμερα στους Δήμους τους οι Δήμαρχοι της Αττικής ενώ στη συνέχεια πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Εσωτερικώνδιαμαρτυρόμενοι για τις συνεχείς περικοπές πόρων για την Αυτοδιοίκηση ενώ οι Δήμοι παρέμειναν κλειστοί από τις 11 μέχρι το τέλος του ωραρίου. Αντιπροσωπεία των Δημάρχων με επικεφαλής την Ε.Ε. της ΠΕΔΑ συναντήθηκε με τον Υπουργό Τάσο Γιαννίτση και τον Υφυπουργό Πάρη Κουκουλόπουλο και ζήτησε την επίλυση των πιεστικών προβλημάτων της Αυτοδιοίκησης, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στα εξής:

-Οι Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι των Δήμων να αποδίδονται όπως προβλέπεται από τον Προϋπολογισμό και όχι μειωμένοι κατά 15% όπως συνέβη απροειδοποίητα τον Φεβρουάριο.

-Να διασφαλιστούν τα 450 εκατομμύρια για την Αυτοδιοίκηση που δεν έχουν εγγραφεί στον Προϋπολογισμό.

-Να αποδοθούν οι παρακρατηθέντες στο παρελθόν πόροι των Δήμων.

-Να αντιμετωπιστούν θεσμικά προβλήματα της Αυτοδιοίκησης.

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου επανέλαβε τη διαβεβαίωση του Υπουργείου Οικονομικών ότι θα δοθούν τα 450 εκατομμύρια, δήλωσε ότι η αιφνίδια μείωση των ΚΑΠ θα επανεξεταστεί μετά τις εκλογές και αναφέρθηκε στις λύσεις σε θεσμικά προβλήματα της Αυτοδιοίκησης που δίνει το πολυνομοσχέδιο που χθες Δευτέρα κατατέθηκε στη Βουλή.

Οι Δήμαρχοι της Αττικής θα συζητήσουν τις εξελίξεις αυτές σε νέα Συνέλευσή τους, μεθαύριο Πέμπτη 29 Μαρτίου και ώρα 13:00 στα γραφεία της ΠΕΔΑ.

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı