You Are Here: Home » ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΚΟΣΜΙΚΑ » Εκδηλώσεις αφιερωμένες στους Ελληνες ευεργέτες

Εκδηλώσεις αφιερωμένες στους Ελληνες ευεργέτες

Εκδηλώσεις αφιερωμένες στους Ελληνες ευεργέτες

Με την ευκαιρία της παγκόσμιας μέρας ναυτιλίας (28/09) και της ημέρας μνήμης και τιμής Εθνικών Ευεργετών (30/09) το Ιστορικό Αρχείο ΟΛΠ διοργανώνει εκδηλώσεις αφιερωμένες στους Έλληνες Ευεργέτες οι οποίοι με τα πλούτη που απέκτησαν από την Εμπορική ναυτιλία βοήθησαν τον τόπο τους.

Την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου και ώρα 19:30 στην Πέτρινη Αποθήκη της Πολιτιστικής Ακτής Πειραιά θα γίνουν τα εγκαίνια της έκθεσης για τον Ιωάννη Βαρβάκη, μια έκθεση η οποία θα διαρκέσει μέχρι τις 10 Ιανουαρίου του 2013.

Όλα τα εκθέματα είναι ευγενική προσφορά του σκηνοθέτη Γιάννη Σμαραγδή και της Alexandros Film από τη διεθνή παραγωγή για τον Ιωάννη Βαρβάκη «Ο ΘΕΟΣ ΑΓΑΠΑΕΙ ΤΟ ΧΑΒΙΑΡΙ». Στα εγκαίνια της έκθεσης μεταξύ όλων των άλλων καλεσμένων θα παραβρεθεί και ο σκηνοθέτης.

Την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου και ώρα 18:30 στον ίδιο χώρο η Εταιρεία Ελλήνων Ευεργετών διοργανώνει ειδική θεματική εκδήλωση με τίτλο «Εφοπλισμός και Ευεργετισμός στο διάβα της Ιστορίας, το ιδεατό παράδειγμα του Ιωάννη Βαρβάκη».

Οι εκδηλώσεις είναι με ελεύθερη είσοδο.

Το νέο-ιδρυθέν “Ιστορικό Αρχείο ΟΛΠ”, πρόκειται να εγκατασταθεί μαζί με το Μουσείο Μετανάστευσης στο παλαιό ιστορικό κτίριο της “Πέτρινης Αποθήκης”, το οποίο έχει ενταχθεί στην Πολιτιστική Ακτή Πειραιά. Θα στεγάσει τη συλλογή των Αρχείων του ΟΛΠ και άλλων ιστορικών εκδόσεων και θα επιδοθεί σε πολιτιστικές εκδηλώσεις εκ των οποίων η πρώτη είναι η παρούσα έκθεση.

Η έκθεση Βαρβάκη – αφιέρωμα στην ιστορική εμπορική ναυτιλία και τους πρωτεργάτες-ευεργέτες της- θα διαρκέσει ένα τρίμηνο κι έτσι θα δώσει την ευκαιρία να την επισκεφθούν όχι μόνο πολίτες αλλά και όλα τα σχολεία της περιοχής.

 

 

 

 

 

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı