You Are Here: Home » ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΚΟΣΜΙΚΑ » Εκδήλωση για τον Νίκο Καζαντζάκη από την Unesco Πειραιά

Εκδήλωση για τον Νίκο Καζαντζάκη από την Unesco Πειραιά

Εκδήλωση για τον Νίκο Καζαντζάκη από την Unesco Πειραιά

Εκδήλωση αφιερωμένη στον Νίκο Καζαντζάκη, για τα 55 χρόνια από το θάνατό του, πραγματοποιείται από τον Όμιλο UNESCO Νομού Πειραιώς και Νήσων στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά την Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012 και ώρα 20.00

Η εκδήλωση περιλαμβάνει αποσπάσματα από την «Ασκητική» του Νίκου Καζαντζάκη, από την ηθοποιό Αγγελική Σάντορα. Αφήγηση : Ηλίας Παρασκευόπουλος. Σκηνοθεσία : Μενέλαος Τζαβέλλας. Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης, τη σκυτάλη θα πάρει ο Χορευτικός Σύλλογος Κρητών Γαλατσίου και στη συνέχεια οι παρευρισκόμενοι θα απολαύσουν τους Ανδρέα Αποστόλου, Ελένη Τσάτσαρη και Διονύση Αποστολόπουλο (τραγούδι), Στράτο Ανυφαντάκη (παραδοσιακό κρητικό τραγούδι-λαούτο), Νίκο Φανουράκη (λύρα) και Γιάννη Μελά (μαέστρος).

«Η ίδια η ζωή του είναι ένα μυθιστόρημα, μια διαρκής φιλοσοφική αναζήτηση, ένα υπαρξιακό ταξίδι. Μέσα από την εκδήλωση αυτή, στόχος μας είναι να φωτίσουμε πτυχές της πολύπλευρης προσωπικότητας και του έργου του, που άφησε παρακαταθήκη όχι μόνο στην ελληνική αλλά και στην παγκόσμια πνευματική κοινότητα» δήλωσε ο Πρόεδρος του Ομίλου UNESCO Νομού Πειραιώς και Νήσων και Αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ομίλων Συλλόγων Κέντρων UNESCO (WFUCA) Υπεύθυνος για την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική Γιάννης Μαρωνίτης.

«Ο Νίκος Καζαντζάκης υπήρξε ένας από τους πιο πολυταξιδεμένους Έλληνες πνευματικούς ανθρώπους και ο πιο μεταφρασμένος σύγχρονος έλληνας συγγραφέας. Έγινε γνωστός στον πολύ κόσμο με τα μυθιστορήματα του, αλλά έχει ασχοληθεί με όλα τα είδη λογοτεχνίας. Ο Νίκος Καζαντζάκης υπήρξε ποιητής, θεατρικός συγγραφέας, δημοσιογράφος, και φιλόσοφος. Ένα από τα μεγάλα κεφάλαια της νεοελληνικής λογοτεχνίας, με τεράστιο σε όγκο, αλλά και σε ευρύτητα έργο.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί και στηριχθεί από εργαζόμενους που έχουν προσληφθεί στα πλαίσια των προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα που υλοποιούνται με τη συνεργασία της Περιφέρειας Αττικής και την χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ.

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı