You Are Here: Home » ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ » “Εγκατάλειψη, αδιαφορία και παρακμή στη Δραπετσώνα”

“Εγκατάλειψη, αδιαφορία και παρακμή στη Δραπετσώνα”

“Εγκατάλειψη, αδιαφορία και παρακμή στη Δραπετσώνα”

Ανοιχτή επιστολή Σαλαλέ στους Δραπετσωνίτες

 

ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΙΤΗ, ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΙΤΙΣΣΑ,

Όταν οι πολιτικές των Μνημονίων συνάντησαν στην πόλη μας τις μεγάλες ιδέες για… πίστες Φόρμουλα 1, το αποτέλεσμα ήταν καταστροφικό: Εγκατάλειψη, αδιαφορία και παρακμή. Τον δράστη τον γνωρίζεις: Η απερχόμενη δημοτική αρχή. Το αποτέλεσμα το εισπράττεις καθημερινά: Διάλυση κοινωνικών υποδομών, κλείσιμο παιδικών σταθμών, κατάργηση πολιτιστικών τμημάτων, αδιαφορία για την κατάσταση των σχολείων. Έκλεισε τον κινηματογράφο REX και υπολειτουργεί το Μελίνα Μερκούρη. Βιώνεις την υποβάθμιση της καθημερινότητάς σου με την κατάργηση των υπηρεσιών καθαριότητας, Πρασίνου και μικρο-έργων της Δραπετσώνας. Η καθαριότητα στην πόλη έχει εξαφανισθεί, το Πράσινο παραμελήθηκε, η κατάσταση σε δρόμους, πεζοδρόμια, πράσινο, πλατείες, παιδικές χαρές είναι απαράδεκτη. Οι αθλητικοί χώροι παραμελήθηκαν και ο Αθλητισμός μαράζωσε.

 

ΕΡΓΑΣΙΑ – ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ – ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ

Έχουμε το σχέδιο να αλλάξουμε την πόλη. Σκέψου ότι άλλοι δήμοι πέτυχαν σημαντικά αποτελέσματα με μικρό κόστος.

Είμαστε έτοιμοι:

Να καταγράψουμε τους ανέργους και τις επιχειρήσεις της περιοχής. «Παντρεύουμε» τις ανάγκες των ανέργων για δουλειά και των επιχειρήσεων για νέο προσωπικό.

Να δημιουργήσουμε κοινωνικό δίχτυ αλληλεγγύης και προστασίας των πολιτών της Δραπετσώνας. Ενεργοποιούμε τις Υπηρεσίες Υγείας και Πρόνοιας του Δήμου. Επαναπροσδιορίζουμε σε σωστές βάσεις τη λειτουργία των ΚΑ.ΠΗ. Δημιουργούμε Δημοτικό Κοινωνικό Εστιατόριο, ενισχύουμε το έργο των Εκκλησιών με τα συσσίτια των απόρων. Ενεργοποιούμε τις υπηρεσίες υγείας και πρόνοιας και βρισκόμαστε δίπλα στους περισσότερο δοκιμαζόμενους από την κρίση πολίτες.

Να επανασυστήσουμε τα διαλυμένα συνεργεία που θα διασφαλίσουν την καθημερινή φροντίδα για καθαριότητα στην πόλη, το πράσινο, τα σχολεία, τους Παιδικούς Σταθμούς, τους χώρους Άθλησης και Πολιτισμού.

Να επαναλειτουργήσουμε τα καλλιτεχνικά και αθλητικά τμήματα του Δήμου

Να δώσουμε στη Δραπετσώνα ζωή, λύνοντας καθημερινά προβλήματά της, δίνοντας ζωή στις ξεχασμένες γειτονιές. Αντιδήμαρχος αναλαμβάνει στις αρμοδιότητές του θέματα που αφορούν αποκλειστικά τη Δραπετσώνα.

 

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

Έχουμε τη γνώση και την εμπειρία να αξιοποιήσουμε τα κοινοτικά προγράμματα ΕΣΠΑ για την ανάπτυξη της πόλης. Είμαστε έτοιμοι για συγκεκριμένες παρεμβάσεις:

Παλιές πολυκατοικίες Αγίου Διονυσίου: Άμεση κατεδάφιση και δημιουργία πλατείας με πλούσιο πράσινο, παιδότοπο, χώρους αναψυχής.

Πλατεία έναντι LIDL: Επιβάλουμε στον κατασκευαστή να τηρήσει την υποχρέωσή του για δημιουργία πλατείας.

ΟΣΕ: Αξιοποίηση του παλαιού σταθμού σε συνεργασία με το Δήμο Πειραιά.

REX: Ανακαίνιση του κινηματογράφου.

Σινέ Μελίνα: Μετατροπή του σε σύγχρονο θερινό κινηματογράφο.

Καστράκι: Ολοκλήρωση του έργου με κατασκευή ανοικτού θεάτρου.

Ηετιώνεια Πύλη: Ανάδειξη και αξιοποίηση του αρχαιολογικού χώρου με την ευκαιρία της Πολιτιστικής Ακτής, που δημοπρατείται σύντομα από τον ΟΛΠ. Είμαστε έτοιμοι να εντάξουμε στο έργο της Πολιτιστικής Ακτής χώρους 14 στρεμμάτων από σημεία του δήμου και της περιοχής Μελετόπουλου.

Αντιμετωπίζουμε σαν ενιαίο χώρο αναψυχής, πολιτισμού και αθλητισμού την έκταση από τη γέφυρα του Αγίου Διονυσίου μέχρι το Κλειστό γυμναστήριο (πάρκο Ηλιού, ΟΣΕ, Καστράκι, Ηετιώνια Πύλη, Πολιτιστική Ακτή οικόπεδο Μελετόπουλου, ακίνητο Δήμου, Πρόνοια, θέση «Γρηγόρη» και Κλειστό Γυμναστήριο).

Ανάπλαση περιοχής Γυψάδικου-Ταμπάκικου: Στην έκταση 25 στρεμμάτων του Δήμου, θα δημιουργηθεί πνεύμονας πρασίνου, κέντρο πολιτισμού και ψυχαγωγίας από την θάλασσα έως τον όρμο Φορών.

Διάνοιξη οδών Πόντου και Μ. Μπότσαρη.

Ανάπλαση Βιομηχανικής Ζώνης. Με δημιουργία παραγωγικών δραστηριοτήτων, που θα δώσουν νέες θέσεις εργασίας στους κατοίκους (εμπορική και επιχειρηματική ζώνη). Αισθητική αναβάθμιση του χώρου, με δημιουργία πνεύμονα πρασίνου και υποδομών πολιτισμού, αθλητισμού και με πρόσβαση στο θαλάσσιο μέτωπο με ελεύθερη όλη την ακτογραμμή. Ανάδειξη του όρμου Σφαγείων και Φορών για έξοδο στη θάλασσα και δημιουργία εγκαταστάσεων εξυπηρέτησης αλιέων.

Δημιουργία κέντρου πολιτισμού (γυαλάδικο, ινστιτούτο). Διατήρηση ιστορικής κληρονομιάς (Βιομηχανική ιστορία, ταφικό μνημείο Θεμιστοκλή, κλπ.). Δημιουργία εκτεταμένου πράσινου πάνω από το 60% γης με συντελεστή δόμησης 0,4% .

ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΦΟΡΜΟΥΛΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΝΤΙΚΑΘΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟΪΔΕΑΤΙΣΜΟ ΤΗΣ FORMULA 1

Δραπετσωνίτη, Δραπετσωνίτισα, μαζί με την «ΠΟΛΙΤΕΙΑ Αλληλεγγύης Ανάπτυξης» με Δήμαρχο τον Χρήστο Σαλαλέ, μπορούμε να δώσουμε ξανά ζωή στη Δραπετσώνα.

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı