You Are Here: Home » ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΚΟΣΜΙΚΑ » ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΤΗΚΕ Η ΕΚΘΕΣΗ ΒΙΟΙ ΠΛΟΙΩΝ

ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΤΗΚΕ Η ΕΚΘΕΣΗ ΒΙΟΙ ΠΛΟΙΩΝ

_______________________.JPG

Εκατοντάδες πολίτες τίμησαν τον ζωγράφο

Γιάννη Δ. Μίχα

 Την έκθεση ζωγραφικής «Βίοι Πλοίων» και το ομώνυμο βιβλίο, καρπούς μιας μακρόχρονης και αφοσιωμένης εικαστικής και πνευματικής αναζήτησης, παρουσίασε στο φιλότεχνο κοινό που κατέκλυσε τους χώρους του Ναυτικού Μουσείου Ελλάδας ο ζωγράφος Γιάννης Μίχας.
  Παρόντες στην πιο προσωπική του στιγμή ως καλλιτέχνη, όπως ο ίδιος τη χαρακτήρισε, ήταν εκατοντάδες πολίτες που είχαν ασφυκτικά και από νωρίς κατακλύσει τους εκθεσιακούς χώρους, την είσοδο και το προαύλιο του Μουσείου. Διακεκριμένοι ζωγράφοι και γλύπτες, άνθρωποι των γραμμάτων και του πνεύματος, εκπρόσωποι από την αυτοδιοίκηση α’ και β’ βαθμού, από τον δημοσιογραφικό και καλλιτεχνικό κόσμο, αλλά και μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου και του Κοινοβουλίου.
 Για τον Γιάννη Μίχα μίλησαν η πρόεδρος του Ναυτικού Μουσείου Ελλάδας Αναστασία Αναγνωστοπούλου – Παλούμπη και η κριτικός και ιστορικός τέχνης (Πανεπιστημιακός) Αθηνά Σχινά.
 Ο δημιουργός, εμφανώς συγκινημένος, στη σύντομη εξομολόγησή του προς το κοινό, σημείωσε ότι σε αυτή την εικαστική κατάθεση βρίσκονται όλα όσα τον κάνουν να αναπολεί, να ονειρεύεται, να ταξιδεύει, να απελευθερώνεται, να ποθεί, να ελπίζει και που ήθελε να μοιραστεί με το κοινό.
 Στην έκθεση ζωγραφικής του Γιάννη Μίχα «Βίοι Πλοίων» που θα διαρκέσει μέχρι τις 10 Ιουλίου, παρουσιάζονται συνολικά 60 έργα από την πολύχρονη εικαστική του διαδρομή, και ειδικότερα μια σειρά συνθέσεων της τελευταίας δεκαπενταετίας, εμπνευσμένων από τη θάλασσα, τους ανθρώπους της, τα τοπία της, τα πλοία, το λιμάνι του Πειραιά όπου ζει, αγωνίζεται και προσφέρει. Η επιλογή των έργων, έγινε από τον ίδιο τον δημιουργό με την πρόθεση η παρουσίασή τους να αποτελέσει τη σύνθεση του προσωπικού εικαστικού του ύμνου για το υγρό στοιχείο και την ελληνική ναυτοσύνη.  Τα έσοδα από τις πωλήσεις του ομώνυμου με τον τίτλο της έκθεσης βιβλίου των Ελληνικών Ομοιογραφικών Εκδόσεων θα διατεθούν στο Σύλλογο Γονέων και Φίλων Σαλαμίνας και στην Πειραϊκή Ένωση Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με νοητική υστέρηση.
 

 

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı