You Are Here: Home » Κεντρικα Νεα » Εγκαινιάστηκε στο Νοσοκομείο «Μεταξά» το πρώτο μικρό κύκλοτρο

Εγκαινιάστηκε στο Νοσοκομείο «Μεταξά» το πρώτο μικρό κύκλοτρο

Εγκαινιάστηκε στο Νοσοκομείο «Μεταξά» το πρώτο μικρό κύκλοτρο

Το πρώτο μικρό κύκλοτρο, ένας πρωτοποριακός μηχανολογικός εξοπλισμός, εγκαινιάστηκε στο Νοσοκομείο Μεταξά. Πρόκειται για το πρώτο που εγκαθίσταται σε νοσοκομείο στην Ελλάδα και το οποίο θα συμβάλλει ουσιαστικά στη μάχη για την αντιμετώπιση και καταπολέμηση του καρκίνου.

«Με το πρωτοποριακό αυτό μηχάνημα, το πρώτο που εγκαθίσταται σε Ελληνική δομή Υγείας, το Νοσοκομείο Μεταξά περνάει σε μία νέα εποχή, αναβαθμίζοντας ουσιαστικά τις υπηρεσίες του προς τους καρκινοπαθείς» επισήμανε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης στο χαιρετισμό του. Όπως ανέφερε το νοσοκομείο θα είναι σε θέση να παράγει αυτόνομα το  απαραίτητο για τη διεξαγωγή εξετάσεων ΡΕΤ ραδιοφάρμακο FDG, μέσα σε απόλυτα ασφαλείς συνθήκες ακτινοπροστασίας και με αυτόν τον τρόπο, θα καλυφθούν πλήρως εκ των έσω οι ανάγκες του Τμήματος Πυρηνικής Ιατρικής, χωρίς καθυστερήσεις για τους ασθενείς και χωρίς εξαρτήσεις από εξωτερικούς προμηθευτές.

Ο Διοικητής του Νοσοκομείου Μεταξά Χαράλαμπος Τουμπέκης τόνισε πως ο συγκεκριμένος εξοπλισμός θα αναβαθμίσει ουσιαστικά τις παρεχόμενες υπηρεσίες του Νοσοκομείου, υπογραμμίζοντας πως κατόπιν συντονισμένων ενεργειών επιτεύχθηκε μόλις σε λίγους μήνες η ολοκλήρωση του χώρου εγκατάστασης του κύκλοτρου. Ο κ. Τουμπέκης ευχαρίστησε την Περιφέρεια και προσωπικά τον κ. Πατούλη για τη συνεχή και διαχρονική στήριξή του στο Νοσοκομείο, ως Περιφερειάρχης και ως Γιατρός.

Η πρωτοποριακή λειτουργία του μικρού κυκλότρου στο Γ.Ν.Π. «Μεταξά» θα αποτελέσει πόλο έλξης για εκπαιδευτικούς και ερευνητικούς σκοπούς. Οι δε δυνατότητες του κυκλότρου μπορούν να ενισχυθούν αναβαθμίζοντάς το, έτσι ώστε να παράγει ένα ευρύτερο φάσμα ραδιοφαρμάκων για απεικονιστικές εξετάσεις PET περισσότερων ανατομικών περιοχών και νόσων.

Τ

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı