You Are Here: Home » ΕΜΠΟΡΙΟ-ΕΠΙΧ/ΣΕΙΣ » ΕΒΕΠ: Να επιδοτηθούν οι ασφαλιστικές εισφορές του ημερομίσθιου

ΕΒΕΠ: Να επιδοτηθούν οι ασφαλιστικές εισφορές του ημερομίσθιου

ΕΒΕΠ: Να επιδοτηθούν οι ασφαλιστικές εισφορές του ημερομίσθιου

Την επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών των εργαζομένων στη Βιομηχανική Ζώνη Πειραιά, μέσω στοχευμένων προγραμμάτων που θα επιδοτούν την απασχόληση και όχι την ανεργία ζητά ο Πρόεδρος του Ε.Β.Ε.Π. Βασίλης Κορκίδης με επιστολές του προς στον Υπουργούς Ανάπτυξης, Εργασίας, Παιδείας, Εμπορικής Ναυτιλίας και στους Διοικητές του ΙΚΑ και του ΟΑΕΔ.. 

Στο πλαίσιο της δράσης που είναι ενταγμένη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Εθνικό Αποθεματικό Απροβλέπτων 2007-2013» του ΕΣΠΑ, δόθηκε η δυνατότητα σε 500 ανέργους και 1000 επαπειλούμενους ανέργους από τους βιομηχανικούς κλάδους της περιφερειακής ενότητας του Πειραιά, να καταρτιστούν σε εννέα ειδικότητες, να λάβουν συμβουλευτική υποστήριξη, να δώσουν εξετάσεις και να πιστοποιήσουν τις γνώσεις και τις δεξιότητές τους από την TUV Hellas Α.Ε.

Στο πλαίσιο αυτό, το ΕΒΕΠ ζητά το σχεδιασμό ενός προγράμματος επιχορήγησης των ασφαλιστικών εισφορών με βάση τον αριθμό των ημερομισθίων και όχι τη χρονική διάρκεια της απασχόλησης. Σκοπός του εν λόγω προγράμματος θα είναι να δοθεί κίνητρο πρόσληψης των εκπαιδευμένων και πιστοποιημένων, με επιχορήγηση του μη μισθολογικού κόστους όπου, ως αφετηρία υπολογισμού, θα λαμβάνονται οι αποδοχές που αντιστοιχούν στο βασικό ημερομίσθιο, όπως ορίζεται στη ΕΓΣΣΕ.

Εκτιμώντας ότι δράσεις σαν αυτές μπορούν να συμβάλουν ουσιαστικά τόσο στην κάλυψη αναγκών της αγοράς, όσο και στην αύξηση της απασχόλησης, προσβλέπουμε ότι οι εξειδικευμένοι εργατοτεχνίτες του Πειραιά, θα μπορέσουν να αποτελέσουν σημαντικό δυναμικό σε επιχειρήσεις αντίστοιχων κλάδων σε όλη την Ελλάδα, αφού πλέον διαθέτουν ολοκληρωμένη κατάρτιση και πιστοποίηση.

Το ΕΒΕΠ σε μία προσπάθεια αναβάθμισης του θεσμικού του ρόλου, προσφέρεται να συνεργαστεί με όλους τους τοπικούς φορείς, προωθώντας τη σύζευξη των προσπαθειών, ώστε να αναλάβουμε από κοινού το συντονισμό των φορέων εξεύρεσης εργασίας, με αναλυτική χαρτογράφηση και σχεδιασμό μιας στρατηγικής που θα οδηγήσει σε μακροχρόνια εργασιακή ειρήνη.

Η καταπολέμηση της πρωτοφανούς ανεργίας στη βιομηχανική περιοχή του Πειραιά, απαιτεί συνεχή συνεργασία και δημιουργική σχέση εργοδοτών και εργαζομένων με σκοπό τη παροχή επαγγελματικής επιμόρφωσης και επανένταξης του ικανότατου ανθρώπινου δυναμικού στην αγορά εργασίας.

 

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı